3 MOTIVE pentru care bărbatul iubeşte, dar nu vrea să se căsătorească

Aveți o relație frumoasă şi parcă nimic nu vă stă în cale, dar nu-ţi oferă mult doritul inel? De ce bărbatul se teme de căsătorie?

Această “fobie” poate avea câteva motive:

1. “Va fi prins şi torturat.” – Bărbatul care a avut o experienţă dureroasă în trecut, va respinge tot ce pare a fi intimitate. Experiența îndelungată a zborului liber îl poate împinge la “casa lui”, dar complică construcția ei: cu obiceiurile de burlac e mai greu să faci compromisuri.

2. “Nu poate găsi acea femeie unică” – Acest bărbat (de cele mai multe ori datorită mamei sale) are cerințe exagerate faţă de partenera de viaţă. Ea trebuie să fie inteligentă, dar să nu vorbească…Trebuie să se urce în munți cu el şi în același timp să aibă manichiura perfectă. Însă, fetele moderne nu sunt deloc aşa cum îşi doreşte el.

3. “Căsătoria nu poate fi numită un lucru bun” – El ţine minte certurile părinților: încă în copilărie a decis că e mai bine fără soţie, în linişte. Şi povestea prietenului său: “Ce dragoste arătau ăștia doi la nuntă şi cu ce scandal au divorțat! Nu, familia inevitabil aduce cu sine doar dureri de cap…”

Băiețelul nu s-a maturizat?

Într-o relație pe termen lung, bărbații uneori “întârzie în dezvoltare”. Fata, asigurându-se că mai multe întâlniri au trecut distractiv, în pat cu el se simte bine, încet, încet în mintea ei deja decorează camera pentru copii.

Iar pentru bărbat asta este doar un preludiu. El nici nu bănuiește că iubita lui poate suferi din cauza încetinelii lui. El are nevoie să se deprindă cu faptul că sunteți un cuplu.

Mai există încă o setare caracteristică: „Înainte de a construi un cuib, trebuie să-mi construiesc o carieră (să câștig premiul Nobel, să ajung director, să cuceresc culmi…etc.)”

De obicei, ăsta este doar un truc. În primul rând, un scop mare poate doar apărea la orizont, fără să te apropii măcar puţin de el, iar în al doilea rând, după ce ţi-ai realizat scopul, cu siguranță nu mai vrei căsătorie.

Deci, dacă ai avut norocul să-ţi unești visurile cu un prinţ, care din anumite motive se teme de o relație serioasă, nu-l speria. Dar nici nu-l supraestima!

Sursa