Iată de ce cu cât devii mai matur, cu atât mai puțin te preocupă noile relații de prietenie

Totul se întâmplă pentru că odată ce înaintezi în vârstă, este mai dificil să-ţi faci prieteni adevărați, să ai încredere și să fii deschis, în plus, înțelegi că începi să-i urăști în tăcere pe toți. Și cel mai ciudat lucru, este că asta e ceva normal.

1. Cu cât devii mai matur, cu atât mai puțin vei fi de acord cu ceva

Când suntem tineri, vrem să fim prieteni cu toată lumea. Ne preocupăm prea mult de ceea ce cred alții despre noi. Facem multe lucruri jenante, auto-distructive pentru a fi pe placul celor din jur. Acest lucru ne face să fim predispuși la prietenii dubioase. Nici măcar nu înțelegem cum ar trebui să fie o relație normală, de aceea îi lăsăm să facă ce vor.

Odată ce ne maturizăm, suntem mai puțin dispuși să facem acest lucru. Dacă cineva nu vrea să muncească pentru a face relația de prietenie mai puternică, te poţi despărți calm de el. Pur și simplu nu ai timp pentru oameni nedemni, care nu vor să-și petreacă timpul cu tine.

2. Cu cât devii mai matur, cu atât mai puțin te preocupi dacă ai sau nu prieteni noi.

Cu timpul acest lucru dispare din lista de priorități, pentru că ai văzut cum pot fi oamenii. Asta nu înseamnă că nu vei mai face cunoștință cu oameni noi, pur şi simplu nu-i vei apropia de tine atât de mult. Când ajungi la o anumită vârstă, prietenii noi vor înceta să te intereseze.

3. Cu cât devii mai matur, cu atât mai puțin ai încredere în oameni

Oamenii – sunt ființe insidioase. Când eşti tânăr, aștepți ca oamenii să-ţi urmeze interesele şi ai încredere deplină în ei. Însă când te maturizezi şi dobândești experienţă, vezi adevărul dur al vieţii: oamenii sunt egoiști şi axaţi doar pe sine. Vei descoperi că oamenii la care ţii te pot părăsi cu ușurință şi asta îţi va permite să percepi relațiile mult mai simplu.

4. Cu cât devii mai matur, cu atât mai des prioritatea eşti TU. 

Când încetezi să ai grijă de alţii şi începi să te iubești pe tine, totul se schimbă în direcția bună. Nu vei mai încerca să le faci altora pe plac, ci vei face ceva pentru tine. Multe relații de prietenie se vor distruge din cauza acestui comportament. De îndată ce nu vei mai permite oamenilor să te trateze ca pe un gunoi, mulți dintre ei nu vor mai dori să aibă legături cu tine.

Sursa