10 Gesturi și Obiceiuri care îţi omoară Eleganța. Evită-le!

Femeile cu adevărat elegante și stilate nu sunt super-femei, pur și simplu sunt bine pregătite și înțeleg puterea limbajului corporal și a gesturilor.

Marii Boucher – expert de clasă internațională privind protocolul și eticheta de afaceri, ne spune ce obiceiuri pot distruge întâlnirea visurilor tale.

1. Obiceiul de a arăta cu degetul sau stiloul spre interlocutor. Acest gest este comun “femeilor șefe”, când maniera de comunicare de la muncă se repetă şi în viața privată.

2. Obiceiul de a cere, însoțit de un gest imperativ. De exemplu, nu se permite când femeia îşi roagă soțul/însoțitorul  să-i comande ceva din meniu și ea ghidează întregul proces, întinzându-și mâna înainte cu palma în jos.

3. Obiceiul de a deschide gura, înainte de a duce furculița sau lingura la gură. Acest obicei prost este greu să-l observi singură, doar dacă nu mânânci în faţa oglinzii.

4. Nu este deloc elegant și, uneori e chiar periculos, când femeia, ca un dirijor, scutură tacâmurile în timpul unei conversații. Când începi conversația cu cineva, pune tacâmurile pe farfurie în semn de “pauză” și cu atenție, înclinând capul, ascultă ce spune interlocutorul.

5. Obiceiul de a-i atinge pe toţi, chiar și pe cei necunoscuți, chiar şi dacă ai intenții bune.

6. O altă extremă este absența. Incapacitatea de a te concentra asupra cuvintelor interlocutorului, incapacitatea de a-l privi în ochi sau atunci când plutești mereu “în nori”.

7. Obiceiul de a întinde mâna prima în toate situațiile. Nu confunda regulile de salut din sfera socială şi cea de afaceri. În viața personală rămâi o femeie fragilă, chiar dacă eşti șefa unei companii mari.

8. Obiceiul de a “pocni” degetele sau gâtul … Da, se întâmplă și asta.

9. Obiceiul de a roti părul pe deget, pe nas, ureche etc. În general, manipulările frecvente ale părului arată nervozitate excesivă. Învață cum să-ţi controlezi mâinile.

10. Obiceiul de a lovi cu degetele, bricheta, creionul sau alt obiect pe masă.

Urmărește oamenii, observă la ei acele gesturi care nu adaugă eleganță. În mod surprinzător, dar de obicei, vedem în oameni ceea ce noi înşine facem uneori.

Sursa