Iată cum lupţi împotriva stresului cu ajutorul lacrimilor

Cum luptăm împotriva stresului cu ajutorul lacrimilor?

Despre beneficiile lacrimilor

Se pare că toți ar trebui să ne schimbăm atitudinea față de lacrimi. Judecând după rezultatele numeroaselor studii, plânsul este atât de benefic pentru sănătate, încât expresia “M-ai făcut să plâng” ar trebui privită ca recunoștință, nu ca acuzație.

Iată câteva fapte care vorbesc în favoarea lacrimilor umane: desigur, nu se recomandă să plângeți în fiecare zi, dar cel puțin uneori, pentru prevenire.

1. Lacrimile elimină tensiunea psihologică și te ajută să faci faţă stresului. Potrivit oamenilor de știință, în timpul plânsului în corpul uman se eliberează endorfinele, care ne lipsesc atât de mult tuturor. De aceea, psihologii le recomandă pacienților să plângă. Curios, este că pentru o stare psihologică calmă și echilibrată, medicii recomandă plânsul cel puțin o dată pe săptămână.

2. Lacrimile ajută la diminuarea durerii fizice. Se pare că, în timpul plânsului, în organism se produc enkefaline, care sunt cele mai adevărate anestezice naturale. Deci, dacă te-ai lovit – plângi, asta te va ajuta să-ţi calmezi durerea.

3. La fel ca şi transpiraţia, lacrimile ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism. În plus, ele servesc ca dezinfectant pentru ochi – lacrimile hidratează globul ocular, îl curăță și îl protejează de deteriorare.

4. Lacrimile ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce este, de asemenea, un lucru bun.

Notă: nu șterge lacrimile cu palmele sau șervețelul – e mai bine să-ţi speli fața cu apă rece după ce ai plâns. Și chiar mai bine, e să ții o bucată de gheață în zona din jurul ochilor. Această tehnică simplă îţi va da imediat o privire proaspătă și nimeni nu va înțelege că tocmai ai plâns.

Câteva modalităţi simple de a lupta împotriva stresului

– Urmează înțelepciunea chineză: “Dacă vrei să scăpi de tristețe – mută 27 de obiecte în casă.”

– Masează-ţi lobul urechii: oamenii de știință (și maserii) susțin că această metodă în doar zece secunde vă poate ajuta să scăpaţi de tensiune.

– Bea cacao: spre deosebire de cafea, această băutură calmează nervii datorită conținutului ridicat de magneziu – care, după cum se ştie, crește stabilitatea emoțională a omului.

– Fă un duș: o metodă banală, dar eficientă de a face față stresului, care confirmă faptul că apa te ajută să “speli” toate problemele care s-au petrecut în timpul zilei.

– Cât mai multe îmbrățișări! Nu uitați că îmbrățișările omului drag ajută la eliminarea stresului: contactul corpurilor reduce nivelul de cortizol, un hormon al stresului.

Sursa