8 Lucruri pe care MERITĂ să le faci înainte de 9 dimineața, pentru a avea o zi MINUNATĂ!

8 Lucruri pe care merită să le faci înainte de 9 dimineața, pentru a avea o zi bună:

1. Bea un pahar de apă

Experții consideră că apa declanșează în organism procesele metabolice. Deși nu toți nutriționiștii sunt de acord cu această afirmație, majoritatea sunt de acord că un pahar de apă te poate umple de energie, chiar mai bine decât o ceașcă de cafea.

2. Nu deschide rețelele de socializare

De cele mai multe ori, oprind alarma, prin inerție deschidem rețelele de socializare. Şi deoarece creierul încă doarme, faci acest lucru mecanic, nechibzuit. E mai bine să utilizezi aceste 10-15 minute pentru a sta în pat sau a face ceva util – de exemplu, gimnastică.

3. Gândește-te la un lucru plăcut, care ţi se va întâmpla azi

Poate fi cina cu o prietenă sau acel moment când te întorci seara în pat – stabileşte-ţi un scop plăcut, iar el te va face să te simți pozitiv toată ziua.

4. Zâmbește-i primului om pe care-l întâlnești

Acesta poate fi soțul, copilul, părinții, vecinii sau chiar un necunoscut în stradă – nu pierde ocazia să-ţi faci ziua ţie şi altei persoane şi mai frumoasă.

5. Ascultă melodia preferată

Ascultă muzică în timp ce iei micul dejun, faci gimnastică sau o baie.

6. Fă gimnastică

Câteva minute de exerciții fizice, după o noapte în care puţin probabil ai dormit pe spate (aşa cum recomandă medicii) – pentru asta corpul îţi va fi recunoscător.

7. Ia micul dejun pregătit din timp

Pregătind micul dejun seara, vei economisi timp şi vei evita stresul legat de pregătire dimineaţa. De asemenea, vei evita tentația de a mânca ceva nesănătos.

8. Spune-ţi că vei avea o zi bună

Atitudinea corectă – este cel mai important lucru.

Sursa