5 Etape ale Relației prin care trec doar Cuplurile Puternice

Deși toate relațiile încep și se dezvoltă diferit, psihologii au reușit să obțină o formulă prin care se poate testa iubirea la rezistenţă. Există 5 etape prin care trec doar cele mai puternice cupluri. La care dintre ele sunteți voi?

1. Îndrăgostirea

Îndrăgostirea este probabil cel mai emoționant şi imprevizibil sentiment care nu poate fi prevenit sau controlat. Toate pentru că nu suntem expuși unei alegeri conștiente, ci instinctului, care este satisfăcut doar pentru o vreme. În această perioadă, partenerul pare a fi cea mai ideală persoană de pe planetă – desigur, până când îndrăgostirea ajunge la nivelul următor.

2. Dezvoltarea

Când ne mărturisim dragostea, facem o alegere conştientă. Deci, prima etapă a luat sfârșit și înțelegem că suntem gata să continuăm relația noastră. Te atașezi de partener, construiți planuri comune, aveţi încredere unul în celălalt, creșteți și vă dezvoltați. La această etapă multe cupluri decid să trăiască împreună și să se căsătorească. Și dacă nu ai nicio îndoială că acesta este cu adevărat omul tău, atunci mergeți mai departe.

3. Dezamăgirea

Dezamăgirea și înstrăinarea – este o etapă critică, pe care mulți nu reuşesc să o depășească. La un moment dat, îți dai seama că nu mai simţi aceleași emoții lîngă persoana iubită și speranța pentru un viitor luminos se pierde. Înțelegeți că această relaţie nu vă mai satisface, dar nu puteți găsi motivul. Atunci căutați motive de ceartă și orice lucru mărunt pe care nu l-aţi observat înainte, acum vă scoate din fire.

Într-adevăr, atunci când suntem îndrăgostiți, totul în partener ni se pare extrem de frumos, dar la această etapă, chiar și ceea ce-ţi plăcea odată, începe să te irite. Și aici îţi pui întrebarea: “Oare am făcut alegerea potrivită?” Fără panică – această etapă poate și trebuie trăită.

4. Munca

Puteți salva situația numai dacă schimbați modul de gândire. Și pentru munca asupra voastră şi asupra relației veţi primi o recompensă: sentimentele vor deveni mai mature și mai puternice. Nu suntem ideali: toată lumea are probleme și complexe. De aceea, ar trebui să vă îndrăgostiţi nu de calităţile, ci de neajunsurile reciproce. Da, relațiile sunt muncă, de aceea este important să înțelegeți că pentru iubirea adevărată este nevoie de timp, răbdare și forţe.

5. Iubirea care va depăşi totul

Este dificil să facem faţă singuri problemelor zilnice, de aceea, în orice moment căutăm în mod inconștient un partener (chiar și cei care au decis să devină pustnici), care va deveni aliatul nostru loial. Dar nu există o astfel de modalitate prin care omul să ne satisfacă complet cerinţele: suntem cu toții diferiți, de aceea va trebui să ne adaptăm unul cu altul. O altă întrebare este cât de atent și cu grijă o faceți. Când veţi trece prin toate dificultățile, veți găsi aliatul principalul, iar acest lucru, fiţi de acord, este cel mai important.

La ultima etapă, de regulă, nu ascundeți nimic, știți punctele forte și punctele slabe ale fiecăruia și iubiți partenerul așa cum este. Exact în acest moment înțelegeți – adevărata iubire există. Şi acum este timpul să mișcați munții împreună, pentru că totul vă stă în puteri.

Sursa