Ce trebuie să faci dacă te urmăresc eșecurile în dragoste? Urmează Acești 4 Pași Importanți!

Patru pași spre o relație fericită:

1.Încetează să-ţi plângi de milă.

Desigur, e trist când o relație romantică se încheie nu în cel mai frumos mod, însă pentru orice tristețe trebuie să știi măsura. Este important să nu mai dăm vina pe toată lumea pentru problemele noastre și să învățăm să fim responsabili pentru propriile acțiuni, să le putem analiza. Cu excepția unor cazuri, nu există situații când doar un partener este vinovat pentru despărțire. Realizând acest lucru, data viitoare vei acționa mai înțelept şi vei crește: “Da, am făcut o greșeală, nu este totul perfect, însă asta e viaţa mea şi stă în puterile mele să schimb lucrurile în bine.”

2. Înțelege-ţi obiectivul

Următorul pas important, este să te gândești ce scop urmărești atunci când începi o relație? Aici este important să fii sinceră cu tine însăți și să nu te minți singură. Desigur, majoritatea oamenilor susțin că-şi doresc o familie și să fie cu partenerul până la moarte, dar dacă privești mai adânc în interior, se poate dovedi că acest lucru nu este adevărat și de fapt, ai avut nevoie doar de o aventură romantică. Nu-ţi fie teamă de dorințele tale: acumularea experienței și obținerea plăcerii sunt, de asemenea, obiective demne. Gândindu-te la asta, poți ajunge la concluzia că suferi în zadar din cauza despărțirii: poate deja ai obținut din această situație tot ce ţi-ai planificat inconștient?

3. Analizează greșelile

Întotdeauna vine momentul când obiectivul devine o relație cu adevărat puternică. În această situație, cel mai important este să-ţi analizezi greșelile făcute în relațiile anterioare. Pentru ca șansele de salvare din cercul vicios al greșelilor să fie mai mari, merită să analizezi nu doar poveștile tale de iubire, ci şi relația dintre părinți, pentru că de la ei obținem experiența vieții de familie. Şi ține minte, dacă nu reușești singură să rezolvi această sarcină, nu este nimic rușinos să ceri ajutorul psihologului – dimpotrivă, acesta va fi un pas logic şi corect.

4. Schimbă percepția situației

Şi la final, când cea mai mare parte a muncii ai îndeplinit-o şi eşti gata pentru noi căutări, este important să nu iei lucrurile prea în serios, deoarece obsesia nu ajută, ci face omul să fie nervos şi să facă noi greșeli. De aceea, tratează noile întâlniri ca un timp petrecut plăcut, bucurându-te de flirt. Nu trebuie să te convingi singură că “Asta este ultima mea șansă.”

Iubirea reciprocă, desigur este ceva important, însă nu se rezumă totul la ea şi în orice situație trebuie să fii capabilă să obții plăcere – iar celelalte, neapărat vor veni.

Sursa