Iată ce este adevărata infidelitate a timpurilor noastre!

5.30 dimineața. Și senzația de anxietate începe să crească. Deschizi ochii și mintea imediat începe cursa. Întâlniri, conferințe, apeluri telefonice, termeni…Ai atâtea de făcut, dar timpul întotdeauna e prea puțin… Iei telefonul și începi să-i scrii în timp ce mergi spre duș, încă somnoros…

Știind că se trezește devreme, îi trimiți un mesaj: “Bună dimineața, iubito! Sper să ai o zi minunată astăzi.”

Acest text îţi reamintește două lucruri. Vrei să știe că ea e prima la care te gândești, când deschizi ochii. Și, indiferent cât de multe treburi şi stres ai în viața ta, ea este o prioritate.

Sună prea frumos pentru a fi adevărat, nu-i așa?

Cel mai probabil, dimineața ta nu începe așa. În primul rând, verifici conturile de Instagram și Facebook, căutând știri din viața tuturor “prietenilor”. Și textul pentru femeia iubită, chiar dacă îl vei scrie, va fi deja în drum spre serviciu.

Relațiilor moderne nu le ajunge sens

Oamenii “se întâlnesc”, dar ce înseamnă asta? Să se vadă o dată sau de două ori pe lună? Să-şi scrie mesaje toată ziua? Să-şi trimită emoticoane sau săruturi virtuale?

Ceva a dispărut. Oare aveți nevoie de relații în care există prea puțină sinceritate? Relațiile se dezvoltă numai acolo unde există o comunicare constantă între parteneri. Emoțiile noastre cele mai intime sunt rezervate pentru persoana pe care o iubim. Atunci de ce nu le arătăm?

Am preluat atât de multe lucruri inacceptabile: să luăm cina cu telefonul în mână, să argumentăm cu ajutorul textului, decât să comunicăm direct și să vorbim despre fiecare minut din viaţa noastră cu mii de oameni pe rețelele sociale… Și ce am obținut în acest fel? Faptul că toată lumea se minte reciproc.

Ne-am obișnuit să credem că minciuna în relații – este să dormi cu altă persoană.

O altă minciună a timpurilor noastre, este că oamenii au încetat să iubească şi să aibă grijă unii de alții. De îndată ce un partener află despre infidelitatea celuilalt, încrederea între ei se pierde. Însă, opriți-vă şi gândiți-vă un minut, iată despre ce: în dicționarul lui Webster, înșelăciunea este definită ca lipsirea de “ceva valoros cu ajutorul minciunilor sau escrocheriilor”. Desigur, trădarea este un lucru ofensator. Dar v-ați gândit vreodată la faptul că, probabil, vă înșelați partenerul în fiecare zi? Tuturor ne lipsește comunicarea, atenția, pasiunea, intimitatea și chiar iubirea. De ce suntem gata să acceptăm acest lucru, dar nu suntem gata să îndurăm eticheta trădării?

Totuși, lipsa atenției ne aduce mai mult rău, decât banala trădare.

Ți-ai încredințat inima altei persoane și acum trebuie să-i mai ceri şi atenție? De ce fetele și băieții ar trebui să tolereze acest lucru? Pierde un minut și spune-i că este frumoasă. Sun-o după muncă, pentru a-i spune: “Îmbrăcă-te și fii gata în 30 de minute. Te așteaptă ceva special.”

Fă un efort. Oferă tradițiilor demodate de iubire încă o șansă. Când mergeți pe stradă, țineți-vă de mâini. Trimite-i flori – nu doar la ocazii speciale, ci pentru că ştii că va zâmbi când le va primi. Lasă-i un bilet pe parbrizul mașinii.

Când vine vorba de iubire, trebuie să devenim din nou copii.

Ne putem permite să fim vulnerabili. Pentru că viața trece și o pierdem pe detalii neesențiale, neglijând tot ce contează.

Concentrați-vă unii pe alții. Când totul este spus și făcut, persoana ta iubită este tot ce ai cu adevărat. Apreciaz-o și arată-i mereu cât de mult înseamnă pentru tine.

Sursa