Studiu: Femeile Singure la bătrâneţe sunt mai sănătoase și mai fericite decât Cele Căsătorite

Oamenii de știință au ajuns la concluzia ca a fi văduvă poate fi benefic pentru sănătate, deoarece femeile singure la bătrânețe suferă mai puțin de stres, decât femeile căsătorite.

Catherine Travisan, de la Universitatea din Padova, spune că mariajul le aduce beneficii mai mari bărbaților în vârstă, în timp ce femeile “au şanse mai mari să simtă stresul și să considere rolul lor în căsătorie restrictiv și frustrant”.

Întrucât femeile au o durată de viață mai lungă decât bărbații, multe dintre ele la bătrânețe suferă de efectele poverii de îngrijire, pentru că sunt nevoite să se dedice complet îngrijirii soțului pe tot parcursul vieții.

S-a dovedit că pentru multe femei, căsătoria necesită eforturi la fel de mari ca şi maternitatea. După cum s-a dovedit, femeile estimează nivelul stresului din viața de familie la 8,5 din 10. Mai mult decât atât, 46% dintre femeile care au participat la acest studiu, au spus că soții le fac mai multe probleme decât copiii mici!

Iată un rezumat al rezultatelor sondajului:

– 75% dintre femeile căsătorite susțin că cea mai mare parte a responsabilității pentru creșterea și îngrijirea copiilor stă numai pe seama lor;

– 20% dintre mamele tinere susțin că motivul principal al stresului este lipsa de ajutor din partea soțului;

– aproape toate femeile intervievate au spus că în cele mai multe cazuri, stresul este rezultatul lipsei de timp din cauza treburilor casnice.

În plus, oamenii de știință de la Universitatea din Padova au descoperit că, după moartea soțiilor, sănătatea soților se înrăutățește, iar când femeile își pierd soții, se simt mai bine și fac mai uşor față depresiei și stresului. Cercetătorii susțin că acest lucru se datorează faptului că bărbații în căsătorie tind să se bazeze mai mult pe partenerele lor, decât invers.

Oamenii de știință sfătuiesc femeile căsătorite să-şi amintească întotdeauna că soții lor sunt parteneri compleți care se pot îngriji singuri. De aceea, să se asigure că cheltuie pentru sine la fel de mult timp, cât şi pentru îngrijirea soților.

Se pare că bărbații la bătrânețe au nevoie mai mult de căsătorie decât femeile. Voi ce credeți despre asta? Spuneți-ne în comentarii.

Sursa