De ce bărbații la un moment dat nu se mai uită la soțiile lor?

Recent am văzut o femeie incredibil de frumoasă și atrăgătoare. O astfel de femeie, după care toți bărbații întorc capul.

Doar că nu aş putea să o descriu exact – la exterior femeie ca toate femeile. Înălțime medie, greutatea aproximativ 60 kg, păr negru lung. Însă cum merge, cum se mișcă, cum privește bărbații … Imediat se observă – o adevărată panteră …

În interiorul fiecărei femei trăiesc aceste două ființe – pantera și hipopotamul. Și nu vorbim despre greutate, ci despre umplerea interioară. Pantera are mișcări line, grațioase, mers încrezător, ochi strălucitori. Este un vânător, un prădător, principala sarcină fiind să fascineze și să cucerească. Este încrezătoare, gata să sară în patul bărbatului pe care îl place, tot timpul e puțin excitată. Femeia-Panteră poate fi văzută de la depărtare când merge pe stradă. Are ceva atât de fascinant în mișcările ei, încât bărbații nu-şi pot lua privirea de la ea. Imediat se observă – femela este într-o formă excelentă, iar tu ești obligat s-o ajungi din urmă și să încerci să o îmblânzești.

Pantera – este eroina fanteziilor erotice a bărbaților. Și toţi se excită când o văd, nu numai soțul legitim, dacă acesta există. Exact această circumstanță a Panterei îi irită pe bărbați.

După ce a obținut pantera prin metode viclene, bărbatul depune tot efortul să transforme animalul grațios… într-un hipopotam. S-o cucerească, s-o îmblânzească şi s-o închidă în casă. Nici să nu încerce să se gândească la cineva, cu excepția lui. Cu atât mai mult să flirteze. Aşa e mai confortabil. Opinia publică nu vede “soția și mama” în imaginea unui prădător mândru.

“Soția și mama” este ceva confortabil, în pijamale sau într-un halat curat, mirosind a lapte, a ciorbă și pudră de bebeluș. Mișcările ei rămân line, dar își pierd încrederea, atractivitatea și grația. Hipopotamul poate fi micuț, domestic, apropiat, iubit … însă nicidecum atractiv.

Hipopotamul stă acasă și citește romane de dragoste. Îşi descarcă serialul despre Hürrem Sultan. Gătește o omletă, duce copiii la școală. Se pare că e o imagine ideală. Dar ceva începe să funcționeze defectuos.

Dintr-o dată se dovedește că hipopotamul, atât de acceptabil în viața de zi cu zi, încetează să-l mai excite. Datoria conjugală se amână, la început pentru ziua de mâine, apoi o dată la două săptămâni, iar în câțiva ani putem vorbi despre funeraliile vieții conjugale. În rezultat, bărbatul conștiincios trebuie să facă o alegere – ori să renunțe complet la pat, ori să-şi caute o altă panteră. Pe de altă parte şi femeia trebuie să facă o alegere.

Mi se pare că soluția ideală este regula 1: 7. Cel puțin o zi pe săptămână să-i oferi femeii dreptul și posibilitatea de a fi panteră. Permite-i să se plimbe singură prin oraş, să meargă la cinema, să savureze o cafea. Să-şi cumpere o fustă mini şi să iasă cu prietenele. Permite-i să meargă în locuri unde bărbații vor admira privirea, mersul și silueta ei. Permite-i să flirteze, dacă asta îşi dorește. Nu se va întâmpla nimic în această zi, dacă totul în familie este bine, ea doar va acumula forţe. Da, poate fi incomod pentru bărbat. Dar uneori merită să-ți sacrifici confortul. Permite-i Panterei din interiorul femeii să nu stea umplută cu clătite și plăcinte, să-și îndrepte umerii și să se bucure. Fără panteră, nu vei putea fi fericit.

Autor: Morena Morana

Sursa