Magia cuvintelor: 7 Fraze pe care merită să i le spui copilului în fiecare zi!

Dacă vă doriți o relație de încredere cu copilul, trebuie să comunicați corect cu el. Am pregătit pentru dvs. 7 fraze care ar trebui spuse copilului cât mai des!

“Te iubesc”

Când copilul tău era mic, probabil îi spuneai des că îl iubești. Cu timpul, ţi se pare pare că această frază şi-a pierdut sensul. Însă pentru copil ea este importantă la orice vârstă. Nu contează câţi ani are: 5 sau 15. Spune-i că-l iubești indiferent de orice. Asta-i va oferi forțe.

“Sunt mândră de tine”

Pentru ca micuţul tău să crească încrezător în forțele proprii, spune-i cât mai des că eşti mândră de el. Şi nu contează ce loc a ocupat la competiție. Copilul a meritat pentru eforturi desertul preferat şi desigur, această frază.

“Totul este în regulă, încearcă încă o dată.”

Copilul trebuie să înțeleagă că eșecul este o parte importantă a oricărui proces. Nu-l certa pentru notele rele, dar cere-i să meargă la profesor și să susțină din nou testul. Nu te supăra că nu a putut spune poezia. Experiența poate fi negativă. Mai bine încurajează copilul. El trebui să știe că data viitoare va reuși totul.

Dacă vei repeta mereu că crezi în copilul tău, el va învăța să depășească dificultățile. În viitor, îi va fi mult mai ușor să-și atingă obiectivele.

“Am încredere în tine”

Această frază poți să i-o spui copilul tău, atunci când vei fi sigură că e pregătit pentru acțiuni independente. O astfel de comunicare îi va insufla încredere și responsabilitate. Dacă părinții au încredere în el, atunci el nu-i poate înșela și dezamăgi. Construiți o relație prietenoasă, arătați-i copilului că nimeni nu-l va certa pentru adevăr.

“Mulțumesc”

De la o vârstă fragedă, spune-i copilul “mulțumesc”, chiar dacă doar şi-a strâns jucăriile. Şi nu contează cum a făcut-o: bine sau nu prea. Cu timpul, el îţi va răspunde ţie și altora la fel.

Poți specifica greșelile mai târziu, însă la început mulțumește-i pentru ceea ce a făcut.

“Ajută-mă, te rog”

Fiecare vrea să se simtă important și util. Roagă copilul să te ajute la treburile simple. Apoi se va mândri că a reparat mașina tatei, chiar dacă a oferit doar o cheie. Cu timpul, micuțul tău singur îşi va arăta interesul și te va ajuta. La sfârșit poți să adaugi: “M-aş fi descurcat dificil fără tine”.

“Sunt fericită că te am”

Relația copilului cu lumea înconjurătoare nu întotdeauna se dezvoltă armonios, în special la vârsta adolescentă. El începe să se îndoiască de iubirea părinților. Iar dacă mai are frați şi surori, atunci trăirile sunt mai intense. De aceea, spune-i mereu că ești bucuroasă că îl ai şi că iubirea mamei ajunge pentru toţi.

Sursa