9 întrebări pe care ar trebui să ţi le pui, înainte de a începe o nouă relație

Înainte de a păși spre o nouă pasiune, pune-ți aceste întrebări:

Oare ne potrivim?

Reacția chimică din creierul îndrăgostiților e capabilă să-i ameţească, să-i facă foarte vulnerabili. Dacă reușești să respiri profund și să te retragi un pic, poți să privești cealaltă persoană dintr-o parte. Poți visa la un viitor comun doar dacă aveți interese și o viziune comună asupra lumii.  Aceasta se referă la religie, politică, familie, dorința de a avea copii, obiceiuri alimentare sănătoase, dorința de a vă dezvolta și multe altele.

Vom putea depăși problemele?

Experții spun că problemele în relațiile sănătoase, sunt create pentru ca partenerii să poată deveni o versiune mai bună  a lor. Când oamenii nu vor să lucreze asupra lor, nu vor să soluționeze conflictele, ei preferă să-ţi recapete libertatea şi să-şi caute un nou partener.

Ce simt când suntem împreună?

Trebuie să te simți confortabil arătându-i celeilalte persoane adevărata faţă şi pe lângă asta să nu joci roluri, să nu minți. Când ești în armonie cu propria identitate – acesta este un semn bun.

Ce simt pentru fostul partener?

Dacă de la despărțirea anterioară a trecut prea puțin timp, nu vei putea evita comparațiile. Întreabă-te, ce cauți: un antipod al fostului partener sau îţi doreşti alături copia lui? Dacă vei răspunde afirmativ la a doua parte a întrebării, probabil e prea devreme să începi o nouă călătorie de iubire, întrucât sentimentele anterioare sunt încă prea puternice.

Sunt oare deschis(ă) pentru a avea grijă de altă persoană?

Când se încheie perioada “bomboanelor şi buchetelor”, cuplul se confruntă cu viața de zi cu zi și cu problemele familiale. Atunci când în cuplu există o armonie emoțională, evenimentele negative sunt percepute mai puţin dureros.

Oare cunosc suficiente lucruri despre el/ea?

Pentru a transforma îndrăgostirea în viaţa de familie, trebuie să observi cât de mult te implică potențialul partener în viaţa lui. Dacă nu-i cunoști prietenii, părintii şi ai o idee vagă despre locul său de muncă, e prea devreme să te gândești la viaţa în comun. De asemenea, observă dorința alesului de a se consulta cu tine referitor la problemele de bază. Dacă ia decizii importante fără știrea ta, nu aștepta ca în viitor imaginea să se schimbe.

Vorbim despre viitor?

Puțini dintre iubiți deschid subiectul despre familie și dorința de a avea copii la primele întâlniri. Dar, cel puțin pe termen scurt, trebuie să vorbiți despre viitor (de exemplu, planificarea unei vacanțe comune).

Observ oare semnalele de alarmă?

Există multe semne alarmante care indică o potențială “toxicitate” a relației la începutul drumului. Poți ghici dacă cealaltă persoană ascunde ceva, e predispus la manipulare sau are un comportament distructiv. Ascultă-ți vocea interioară și nu considera relația voastră ca “ultima șansă”.

Sunt gata pentru asta cu adevărat?

Există semne care indică faptul că partenerul tău nu este 100% pregătit să-și asume obligații serioase. Se ţine mereu de cuvânt, nu răspândește zvonuri despre tine, nu te jignește și face totul pentru ca tu să te simți bine. Simți că poți avea încredere în el, poţi să-i împărtășești cele mai intime gânduri. Dacă toate aceste criterii se unesc, felicitări. În caz contrar, trebuie să iei o decizie dificilă. În loc să sari în brațele primului întâlnit, gândeşte-te la ce vor duce toate astea pe termen lung.

Sursa