Cum femeile distrug puterea şi energia masculină în bărbaţi

În viața de familie există o problemă, despre care nu e prea plăcut să vorbești. Multe femei se plâng că bărbatul, odată cu trecerea anilor, a devenit mai puțin bărbat. Că nu-l mai interesează nimic, că bea și stă pe canapea.

Femeile uită că odată au ales acest bărbat și s-au îndrăgostit de el. Pentru ceva. Pentru ce – nici ele nu-şi mai amintesc.

Bărbatul trebuie îmblânzit?

Când întâlnim un bărbat, suntem atrase de puterea şi energia masculină. Suntem mândre că gonește neînfricat pe motocicletă sau ne mândrim cu victoriile lui în lupte. Ne place când bărbatul îşi arată ferm poziția: “Nu te duci acolo și punct.” În interior, chiar poate apărea o ușoară răzvrătire, dar când lovește cu pumnul în masă, se calmează totul în interior. Lângă acest bărbat te simți protejată. E puternic. E bărbat adevărat.

Un bărbat adevărat se aseamănă cu natura. Este la fel de indestructibil, neînfrânat, sălbatic. Și periculos. E periculos să deranjezi acest vulcan, să-l încălzeşti, să-l provoci, să-l cicălești, să faci presiune asupra lui…

Când bărbatul se căsătorește, lumea lui brusc se schimbă.

Unul dintre prietenii mei, la cererea soției – din dragoste pentru ea – a rupt relațiile cu toți prietenii. Au rămas doar câțiva “acceptabili” – cu care putea bea bere la sfârșit de săptămână.

În același timp, a dispărut pasiunea lui – drumețiile, alpinismul, munții. Era prea periculos pentru capul familiei. Ultimatumurile erau stricte: “Ori eu, ori asta…”, în continuare erau și alte argumente, despre faptul că trebuie să se maturizeze, să se gândească la familie. Și din dragoste pentru soția lui, el a fost de acord. Nu voia să o lase văduvă,  să-i vadă lacrimile și emoțiile. El o iubea – și a făcut o alegere. O alegere dificilă.

A devenit casnic, un tată grijuliu. Iar în interior, profund nefericit. Era vizibil acest lucru. El a încercat să-și realizeze partea masculină în educația fiului – să facă sport cu el. Dar şi acest lucru a fost interzis de soția sa. Copilul e prea mic.

Peste câțiva ani, ea însăși l-a părăsit şi a plecat la altul. Spunea că a dispărut pasiunea din relația lor, că el s-a schimbat mult, că nu-l mai interesa și nu-i păsa de nimic.

Dar cine l-a făcut așa? Cine i-a interzis să fie bărbat în familie? Cine, prin șantaj i-a luat tot ce îl ajuta să fie bărbat?

Acum el s-a recuperat – şi a redevenit bărbatul care a fost. La fel cucerește vârfurile, ajunge acolo unde piciorul omului nu a pășit. Este plin de energie, ochii îi strălucesc din nou. Şi din nou e pe placul femeilor. Doar că acum familia pentru el este ceva teribil. Este ceea ce-i poate lua din nou puterea și energia masculină.

Se pare că vrem să ne căsătorim cu un superman care ne-a cucerit cu fapte și curaj. Însă ne este mai comod să trăim cu un ratat casnic, care face ceva plictisitor, fără riscuri, spălă vasele, podeaua – și nimănui nu-i este interesant. Nici măcar nouă. Pentru comoditate, trebuie să plătești cu respect și propria fericire…

Ambii au nevoie de puterea masculină

Oricât nu s-ar împotrivi femeile, în secret ele visează ca bărbatul să redevină cel care a fost. Puternic, sălbatic, necontrolat, periculos. Pentru ca atunci când va veni acasă, să o cuprindă astfel încât să-i taie respirația. Pentru ca în momentul cerții, el să poată spune ferm “nu”. Pentru ca ochii lui să ardă cu focul pasiunii şi puterii.

Problema este că alături de un astfel de bărbat trebuie să devii alta. El nu poate fi tachinat şi provocat, nu poţi turna combustibil pe foc când este furios. De exemplu, bărbatul nu trebuie înfuriat atunci când nu are dispoziție. De cele mai multe ori, bărbatul iritat se “hrănește” cu reproșurile, supărările şi furia soției. Şi se întâmplă o explozie. Iar puterea ei variază în funcție de bărbat şi de cât combustibil a turnat ea pe foc. Însă distrugeri şi victime sunt întotdeauna.

Sau unui bărbat entuziasmat de ceva, nu trebuie să-i distragi atenția sau să-l împiedici să facă acest lucru. În sfârșit a decis să bată un cui în perete? Nu interveni. Pentru că sfaturile “nu acolo”, “nu în acest mod..” – nu numai că îl vor irita, dar şi cuiul nu va fi bătut.

Bărbații sunt periculoși?

Bărbații sunt foarte periculoși. Dar când femeile încearcă să-i îmblânzească și să-neutralizeze, ele singure îşi fac niște bărbați supuși. Pentru sine. Pentru că de la un bărbat supus deja nu mai vrei copii. De dragul lor nu-ţi mai dorești să gătești sau să fii frumoasă. El provoacă mai degrabă milă și dispreț. Şi să-l respecți e imposibil.

Când un bărbat are putere masculină, pentru femeie nu este ușor. Ea trebuie să învețe să-şi trateze soțul corect, astfel încât să fie în siguranță. Ea trebuie să înveți să aibă încredere în el complet.

Ea trebuie să înțeleagă că un astfel de bărbat este atractiv pentru alte femei. De aceea, să rămână pentru el cea mai frumoasă, cea mai iubitoare, cea mai blândă, cea mai imprevizibilă.

Este o alegere și o viață diferită. Să încetezi să-l controlezi, să-i verifici telefonul și să nu-l obligi să vină mereu la timp. Să nu-i spui cu cine să comunice și ce să facă. Să nu-i evaluezi hobby-urile în funcție de pericol. Iar şi iar să reînvii în el pasiunea pentru viaţă.

Apreciați în bărbați puterea lor masculină. Și ajutați-i să devină mai puternici și mai curajoși. Nu este nimic rău dacă nu spală vasele. Cumpărați o mașină de spălat vase – sau învățați să vă bucurați de acest proces. Lăsați-l să se ocupe de lucruri masculine, pe care nimeni nu le va face fără el. Lucruri care îl vor umple de putere și energie.

Pentru că după faptă, el va veni și-ţi va pune la picioare toate trofeele. Și te va îmbrățișa de ţi se va tăia respirația. De plăcere.

Sursa