10 motive pentru a da copilul la o școală de muzică

În ciuda faptului că fiul sau fiica ta cântă fals, nu are auz muzical, nu aveţi loc în casă pentru pian sau copilul nu are timp, deoarece e ocupat cu limbile străine, înotul, baletul etc…există totuși motive serioase pentru a depăși toate aceste lucruri și a învăța muzica, iar aceste motive ar trebui să le cunoască toți părinții moderni:

1. Muzica dezvoltă voința şi disciplina

Orele de muzică sunt practicate sistematic, fără întreruperi, iarna şi vara, în zilele de lucru şi în cele de odihnă. Aproape cu aceeași persistență cu care o fac campionii în sala de gimnastică și pe patinoar. Însă, spre deosebire de eroii sportului, cântând la pian, nu rişti să te accidentezi.

Muzica creează caracterul, fără riscul unei traume fizice: ce lucru minunat!

2. A cânt, înseamnă a urma tradițiile.

Muzica era învățată de către aristocrați. A face muzică înseamnă a străluci, a avea maniere selecte.

3. Studiind muzica, copilul îşi dezvoltă abilitățile matematice.

El gândește spațial ajungând la tastele corecte, manipulează cu figurile de sunet abstracte memorizând textul notei și știe că într-o piesă muzicală ca și într-o teoremă matematică nu adăugi şi nu omiți! Știați că Albert Einstein cânta la vioară, iar 70% dintre profesorii de fizică şi matematică de la Oxford, sunt membrii clubului universitar de muzică.

4. Muzica și limba sunt surori gemene.

Ele s-au născut una lângă alta: la început muzica, apoi vorbirea şi în creierul nostru ele continuă să trăiască alături. Frazele și propozițiile, virgulele și punctele, întrebările și exclamațiile sunt atât în muzică, cât și în vorbire. Cei care cântă vorbesc și scriu mai bine, memorează mai ușor cuvintele străine, învață mai rapid gramatica.

5. Muzica este structurată și ierarhică

Înțelegerea ierarhiei muzicale facilitează înțelegerea calculatorului, de asemenea ierarhic și structural. Atenție, părinți pragmatici ai viitorilor ingineri IT și programatori! Muzica duce direct spre culmile științelor informatice. Nu întâmplător compania Microsoft preferă angajații cu educație muzicală.

6. Cunoştineţele muzicale dezvoltă abilitățile de comunicare

Într-un an de studii elevul face cunoștință cu Mozart, Prokofiev, Bach şi alte personalități muzicale. Cântând la un instrument, copilul va trebui să se transforme în aceste personalități pentru a transmite spectatorilor caracterul, manierele, vocea şi gesturile acestora.

Atenție, părinții ambițioși ai viitorilor fondatori a imperiilor de afaceri! Muzica se transmite de la inimă spre inimă, iar cea mai formidabilă armă a unui manager de top este zâmbetul dezarmant al “unui tip bun”.

7. Muzicienii sunt blânzi și în același timp curajoși.

Potrivit psihologilor, bărbații-muzicieni sunt sentimentali ca şi doamnele, iar femeile-muzicieni au un spirit ferm ca și bărbații.

Copiii care au studiat muzica sunt compătimitori și, în același timp, răbdători, de aceea, nu vor fi împotrivă să le ofere părinților la bătrânețe acel “pahar de apă”.

8. Studiile muzicale educa mici “Cezari” care pot face multe lucruri simultan.

Muzica te ajută să te orientezi în mai multe procese simultane: astfel, un pianist care citește de pe foaie, face câteva lucruri simultan: își amintește trecutul, privește spre viitor și controlează prezentul.

Unui copil care a studiat muzica, îi va fi mai ușor să alerge prin viaţă pe mai multe căi și oriunde să vină primul.

9. Lecțiile de muzică te învață să fii gata la prima cerere

Poziția artistului pe scenă îl învăța să aibă o pregătire maximă la prima solicitare. Un copil cu o astfel de experienţă nu va eșua la un examen serios, interviu de angajare sau prezentarea unui raport important. Lecții de muzică din copilărie – dezvoltă rezistență și artritism maxim pentru viață.

10. Și, în cele din urmă, muzica este cea mai bună cale spre succes.

Priviți oamenii de succes din diferite domenii şi întrebați-i dacă au studiat în copilărie muzica, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă de timp şi fără prea multă dorinţă? Bineînțeles, au făcut-o. Și voi aveți 10 motive să le urmați exemplul.

Sursa