Cum să vorbeşti cu bărbatul, astfel încât să te audă. 4 Principii Importante de Comunicare!

Te confrunți mereu cu situația când îi spui ceva cu pasiune bărbatului tău, iar apoi se dovedește că el nu te-a ascultat deloc și n-a înțeles nimic din ceea ce îi spuneai? Cel mai probabil, o faci greșit!

Pentru ca bărbatul să te audă cu adevărat și să ţină cont de informația primită, trebuie să urmezi câteva reguli importante:

1. Concentrează-te pe un singur lucru

Ceea ce ție ţi se pare evident, pentru el poate părea extrem de complicat. De exemplu, vorbind despre ce dulap ai vrea să cumperi, acorzi prea multă atenție la ce şi unde va sta, ce fel de rafturi ai vrea, iar ușile neapărat să fie cu o linie roz … E prea dificil. Doar spune-i că ai nevoie de un dulap, specifică modelul și explică-i unde se vinde. Cu alte cuvinte, cât mai puține detalii.

2. Fă o pauză, lasă-l să se gândească la un răspuns

Femeile vorbesc prea repede, iar bărbații rareori reuşesc să analizeze întrebările sau răspunsurile și să le exprime. Întrebarea rămâne neclară, iar bărbatul pur şi simplu refuză oferta. Permite-i să se opună – cel puțin pentru a veni cu argumente.

3. Scapă de cuvinte inutile

Nu trebuie să descrii totul în detalii – cât de încăpător e sertarul de jos al dulapului sau că în curând veți pleca în vacanță și ai nevoie de un costum de baie nou, care neapărat să fie de la Victiria’s Secret din noua colecție … Cel mai probabil îl vei face confuz. Limitează-te cu puținul, vorbește strict la subiect – și bărbatului tău îi va fi mult mai ușor să înțeleagă ce crede despre propunerea ta. Şi respectiv, veţi ajunge la o decizie mult mai rapid.

4. Nu te supăra

I-ai povestit totul în detalii, iar el stă încruntat și tăcut. Începi să te enervezi, să înjuri și, în cele din urmă, conversația se transformă în ceartă. Te-ai apropiat de soluționarea problemei tale? Nici un centimetru. Iar el, probabil în acel moment se gândea cum să-ţi facă realitate ceea ce-i spui sau îi ceri? Concluzie – emoțiile trebuie ținute sub control şi nu complica lucrurile fără motiv.

Și, în sfârșit, oferă-i timp să se gândească, să-și adune gândurile, nu-l grăbi cu răspunsul. Cu siguranță, el va analiza totul şi va rezolva problema în favoarea ta!

Sursa