Urmați aceste 14 Reguli dacă vă doriți o căsnicie fericită!

În acest articol, vom descrie 14 reguli pe care trebuie să le urmați, dacă doriți să vă asigurați o viață fericită și lungă alături de cei dragi.

1. Găsiţi lucrurile bune

“O căsnicie fericită nu înseamnă să trăiești cu o persoană ideală. Esența este că amândoi sunteți suficient de maturi, să nu vă concentrați pe lucruri atât de mici, precum sunt defectele” – Von Weaver

Este suficient să nu atrageți atenție la problemele nesemnificative care există în fiecare familie. Și cu atât mai mult, să vă criticați reciproc din cauza neajunsurilor. În căsniciile fericite, oamenii apreciază acele calități unice pentru care s-au îndrăgostit unul de celălalt.

2. Găsiți fericirea

“Căsătoria nu vă poate face fericiți în mod implicit. Doar voi puteți realiza acest lucru! “. – Dr. Forest și Leslie Perrott.

Rutina zilnică întotdeauna poate dizolvată cu ocupația preferată, care vă va aduce beneficii semnificative ambilor. Nu puteți obține fericirea, atunci când vă exprimați mereu nemulțumirea pentru ceva.

3. Învățați să iertați

“O căsătorie de succes nu este o combinație ideală a unor oameni impecabili, nu. Aceștia sunt doar doi oameni obișnuiți, care știu să se ierte reciproc cu demnitate” – Darlene Schacht

Iertarea nu poate fi subestimată, deoarece este unul dintre cele mai importante elemente ale unei căsnicii fericite. Dacă vă veţi certa mereu pentru ceva şi nu veţi elibera negativitatea acumulată, mai devreme sau mai târziu, căsătoria se va distruge.

4. Totul începe de la voi

“Succesul în căsătorie se întâmplă dacă poți deveni pentru persoana iubită un partener de încredere, nu doar un vecin simpatic.” – Barnett R. Brickner

Nu încercați să schimbați partenerul. Doar începeți să faceți bine și toate vor reveni la locul lor. Veţi rămâne surprinși de efect!

5. Căsătoria este pe primul loc

“Căsătoria nu poate fi găsită pur şi simplu. Ea trebuie câștigată. Aceasta este o manifestare a iubirii sincere dintre voi ” – Barbara de Angelis

Nu mai tratați căsătoria ca pe ceva personal. Ea se referă și la partenerul tău. Trebuie să lucrați împreună și să o puneți pe primul plan.

6. Exprimați-vă iubirea în fiecare zi

“Cel mai rău lucru pe care îl poate face omul în căsătorie – este indecizia de a-şi manifesta sentimentele. Este foarte important să spui că-ţi iubești partenerul,  atât timp cât există această oportunitate “, – Orlando Battista

Aici totul este simplu – relaxați-vă și exprimați-vă sentimentele aşa cum știți.

7. Protejați ceea ce este

“Căsătoria este ca un vin bun, cu trecerea anilor se îmbunătățește.” – autor necunoscut.

Apreciați și bucurați-vă de fiecare moment din viața voastră împreună, pentru că asta va atrage şi alte momente pozitive în viața voastră şi va face căsătoria mai fericită și mai puternică.

8. Învățați din greșelile trecutului și visați la viitor

“Căsătoria se aseamănă cu un eveniment cultural care leagă oamenii în prezent, pe baza trecutului lor. Și când acest cuplu locuiește împreună, ei privesc spre viitorul luminos ” – Diana Frolov

Încercați să conștientizați greșelile pe care le-aţi făcut în trecut și formați un viitor fericit cu propriile mâini.

9. Fiți buni și generoși

“Căsătoria corectă este o competiție de generozitate”, – Diana Sawyer.

Încercați să-i oferiți persoanei dragi ceva special în fiecare zi. Chiar și un simplu compliment sau o ceașcă de cafea în pat va fi de ajuns. Acest lucru îi va arăta partenerului că-l iubești și ai grijă de el.

10. Despre om vorbesc doar faptele

“Oamenii fericiți în căsătorie își arată sentimentele prin fapte, nu prin cuvinte deşarte” – proverb chinezesc.

Asigurați-vă că nu aruncați cuvintele în vânt, veți fi apreciaţi doar după fapte. Vorbiți mai puțin şi faceți mai mult!

11. Investiți în căsătorie

“Cu cât investiți mai mult în căsătorie, cu atât ea devine mai preţioasă” – Amy Grant.

Nimic nu poate înlocui timpul pe care îl puteți cheltui pentru îmbunătățirea relației.

12. Susțineți relaţia

“Căsătoria este ca o casă mare, în care uneori becurile ard. Și dacă găsiți aceste becuri și le instalați din nou, viața personală va străluci din nou.” – autor necunoscut.

Asigurați-vă că fiecare dintre voi se implică în relație, pentru că nu există nimic mai scump. Dacă veţi ignora asta, în viitor puteți regreta această decizie.

13. Lucruri mici, dar importante

“Căsătoria include multe lucruri mici, abia vizibile, capabile să genereze o dragoste puternică.” – Sonia Shaad

Dragostea nu are nevoie de gesturi mari şi zgomotoase, pentru a-ţi exprima sentimentele. Este suficient să acordați atenție lucrurilor mici.

14. Obligațiile

“Căsătoria va fi fericită, numai atunci când nu vă veți evita obligațiile” – Dr. James Dobson

E simplu! Fă-ți partea ta de muncă. Doar aşa veți cuceri orice culmi.

Sursa