O Pildă înțeleaptă, despre cum circumstanțele vieții schimbă oamenii…

Odată, fiica a venit la tatăl ei şi cu tristețe i-a spus:

– Tată, sunt atât de obosită. Am mereu dificultăți la muncă și în viața personală, nu mai am puteri… Cum să fac față greutăților?

Atunci tatăl îi spune:

– Hai să-ţi arăt.

El a pus pe aragaz 3 vase cu apă şi a adus un morcov, un ou şi cafea. Când apa a dat în clocot, a pus fiecare ingredient în vase diferite. Câteva minute mai târziu a oprit aragazul și o întreabă pe fiica sa:

– Ce s-a întâmplat cu ele?

– Morcovul și oul s-au fiert, iar cafeaua s-a dizolvat – răspunse fiica.

– Aşa este, însă dacă privim mai profund, morcovul care era tare, după fierbere a devenit moale. Oul care era fragil şi lichid a devenit tare. La exterior au rămas aceleași, însă în interior s-au schimbat sub influența mediului ostil – apa clocotită. Același lucru se întâmplă și cu oamenii – oamenii puternici la exterior pot deveni slabi, iar cei slabi şi firavi – pot deveni puternici şi tari.

– Şi cafeaua? – a întrebat ea mirată.

– Oh..cafeaua, cu ea se întâmplă cel mai interesant lucru. Ea s-a dizolvat complet într-un mediu agresiv și s-a transformat într-o băutură aromată extraordinară. Există oameni care nu pot fi schimbați de circumstanțe – ei le schimbă și se transformă în ceva nou, luând pentru sine beneficii și cunoștințe din această situație.

Cine să devii într-o situație dificilă – este alegerea fiecăruia.

Sursa