Ce este efectul “sufletelor pereche” sau cum e să fii egal cu tine însuţi

Omul are o imagine despre sine – acesta este darul și blestemul lui. El poate crede sincer în această viziune despre sine. Însă, atunci când alții îl văd diferit, el va fi foarte supărat. Cu cât este mai departe de realitate această imagine a sa, cu atât trebuie să depună mai mult efort pentru a dovedi contrariul.

Adică, puterea lui personală se consumă pentru a fi pe plac și a fi interesant. Cu cât încearcă mai mult să impresioneze, cu atât este mai departe de sine, cel autentic. Iar acest lucru înseamnă că efectul va fi invers. O astfel de persoană “este mică” în ochii noștri și ne atrage atenția tot mai puțin, sau poate provoca compasiune, dar cu siguranță nu admirație.

În această artă, cel mai important lucru este să recunoaștem “cum stau lucrurile cu adevărat”. De îndată ce am recunoscut – lucrurile se schimbă. Acesta este secretul vieții. În sfârșit dispare stagnarea şi apare starea fluxului vieții, unde există multă energie. Când deschidem tot mai profund şi mai profund adevărul interior despre noi înșine – suntem energici și ne dezvoltăm cu adevărat.

Când eforturile se consumă pentru “a părea” şi nu “a fi” – ne furăm pe noi înşine. Când pierdem forțe pentru ” a părea”, neacceptând ceea ce este, corpul începe să sufere. Nu ne confirmăm, iar asta este calea de a pierde energia.

Acceptându-te aşa cum eşti – alegi calea de a câștiga energie. Omul însă, se abate, pentru că în lumea materială de astăzi există “idoli”, ceea ce este popular şi la modă: succesul, distracțiile, frumusețea. Omul modern este predispus să creadă ceea ce se promovează ca valori, şi neavându-le suficient, încearcă să le “joace”.

Când ai curajul de a-ți manifesta autenticitatea, asta va arăta ca puterea carismei. Chiar dacă “imaginea” nu este perfectă – ea oricum va fi pe plac. Dar, neînțelegând de ce ne place “imaginea” și care este secretul ei, mulți oameni care percep o persoană carismatică vor încerca să “repete trucul” pentru a arăta mai bine. Dar, din păcate, nu va funcționa.

Imitând manifestările externe ale altor persoane, nu devenim noi înșine, mai mult decât suntem. Trucul străin – nu este adevărul tău, ci al lui, este autenticitatea lui, nu a ta. A fi egal cu tine însuți – acesta este secretul puterii și al carismei.

O persoană egală cu sine – nu se “construiește” pe sine, nu judecă. Și, prin urmare, nici ea nu va fi evaluată sau modificată. Iar acest lucru este atât de valoros! Domeniul de acceptare, în această lume este acum un mare deficit. Oamenii se acceptă reciproc doar cu condiții. Şi se acceptă pe sine, de asemenea, condiționat.

Cu oameni capabili de a fi egali cu sine, putem fi la exterior ceea ce suntem în interior, putem înțelege adevărata noastră natură, ne putem dezvolta și crea.

Ne este dor de noi, adevărații și îi apreciem pe cei care reușesc să ne întoarcă pe noi înşine.

Astfel apare starea “acasă”, starea “sufletelor pereche”.

Sursa