Ai ajuns într-o situaţie dificilă a vieţii? Aminteşte-ţi aceste 8 lucruri importante!

Privește întotdeauna ceea ce ai, în loc de ceea ce ai pierdut. Și indiferent cât de bine sau de rău te simți, trebuie să te trezești în fiecare zi și să mulțumești pentru viață, pentru că undeva cineva se luptă disperat pentru ea.

1. Durerea face parte din creștere.

Uneori viaţa îţi închide uşile, pentru că e timpul să te mişti. Și acest lucru este bun, pentru că de multe ori ne mișcăm, doar dacă ne obligă circumstanțele. Când vin vremuri dificile, reamintește-ţi că nicio durere nu vine fără vreun scop.

Rămâi răbdător și încrezător. Totul se va aranja; cel mai probabil nu în clipa aceasta, dar în cele din urmă totul va fi bine. Ţine minte – există două tipuri de durere: durerea care doare și durerea care te schimbă. Când mergi prin viață, în loc să i te împotrivești, ajut-o să te dezvolte.

2. Totul în viaţă este trecător.

Întotdeauna ştii că ploaia se termină. De fiecare dată când te rănești, rana se vindecă. După întuneric, întotdeauna apare lumina – fiecare dimineață ne aminte acest lucru, dar, totuși, deseori ni se pare că noaptea va dura pentru totdeauna.

Nimic nu durează o veșnicie. Faptul că viaţa nu e ușoară în acest moment, nu înseamnă că nu poţi zâmbi. Fiecare moment ne oferă un nou început şi un nou sfârșit. În fiecare moment primeşti o a doua şansă. Pur şi simplu, utilizeaz-o.

3. Îngrijorarea şi plângerile nu schimbă situația.

Cei care se plâng cel mai mult, obțin cel mai puţin. Este întotdeauna mai bine să încerci să faci ceva și să eșuezi, decât să încerci să ai succes, fără a face nimic.

Nimic nu se termină dacă pierzi; Totul se termină dacă te plângi. Dacă crezi în ceva, continuă să încerci. Fericirea adevărată vine numai atunci, când încetezi să te plângi de problemele tale și începi să fii recunoscător pentru problemele pe care nu le ai.

4. Cicatricile sunt simboluri ale puterii tale.

Să nu-ţi fie rușine de cicatricile lăsate de viață. O cicatrice înseamnă că nu mai există durere, iar rana s-a vindecat. Ai depășit durerea, ţi-ai învățat lecția, ai devenit mai puternic, ai avansat. Cicatricea este un tatuaj al triumfului. Nu lăsa cicatricile să te țină ostatic. Nu le lăsa să te forțeze să trăiești în frică. Rumi spunea: “Prin răni, în interiorul tău pătrunde lumina”. Din suferință au apărut cele mai puternice suflete, cei mai influenți oameni din lume au cicatrici. Privește-ţi cicatricile ca pe un slogan: “DA! Am făcut-o! Am supraviețuit şi acum am șansa să devin și mai puternic. ”

5. Fiecare luptă mică este un pas înainte.

În viață, răbdarea nu este egală cu așteptarea; este abilitatea de a păstra o stare bună, muncind din greu pe visurile tale. Prin urmare, dacă vei încerca, mergi până la sfârșit. În caz contrar, nu are rost să începi. Aceasta poate însemna pierderea stabilității, confortului şi poate chiar a minţii. Este posibil că nu vei mânca ceea cu ce te-ai obișnuit sau nu vei dormi la fel de mult cum te-ai obișnuit. Asta poate însemna schimbarea zonei tale de confort. Asta poate însemna singurătate…

Singurătatea, totuși, este un dar care face multe lucruri posibile. Vei obține spațiul de care aveai nevoie. Toate celelalte sunt un test al autocontrolului, la cât de mult vrei să-ţi atingi obiectivul. Și dacă-ţi dorești asta, o vei face, în ciuda eșecurilor și dezacordurilor.

6. Reacția negativă a altor persoane nu este problema ta.

Fii încrezător, atunci când te înconjoară răul. Zâmbește când alţii încearcă să te învingă. Este cea mai uşoară modalitate să-ţi menții entuziasmul. Când alţi oameni vor vorbi rău de tine, continuă să fii tu însuți. Nu permite nimănui să te schimbe. Nu lua lucrurile prea aproape de inimă, chiar dacă pare ceva personal. Să nu crezi că oamenii fac ceva pentru tine. Ei fac ceva pentru sine.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla.

Iubeşte-ţi viaţa, ai încredere în intuiţie, riscă, pierzi, găseşte-ţi fericirea, învaţă prin experienţă. Este un drum lung. Încetează să-ţi faci griji, să-ţi pui întrebări şi să te îndoiești în orice moment. Zâmbește, savurează fiecare moment al vieții tale. Poţi să nu ştii exact unde mergi, însă în cele din urmă vei ajunge acolo unde trebuie să fii.

8. Continuă să te mişti!

Nu-ţi fie frică să te superi. Nu fie frică să te îndrăgostești din nou. Găseşte în inima ta ceea ce-i face pe alții să zâmbească. Fii puternic, atunci când va fi greu. Aminteşte-ţi că Universul face întotdeauna ceea ce este corect

Recunoaște, când nu ai dreptate şi învață-ţi lecția din asta. Întotdeauna privește în urmă şi vezi ce ai obținut, fii mândru de tine. Nu te schimba pentru nimeni dacă nu-ţi dorești. Fă mai mult. Trăiește mai simplu. Şi nu te opri niciodată.

Sursa