Trăiește iubirea. Vorbește despre ea. Cât cei dragi sunt alături de tine…

Aveți un standard de dragoste adevărată? Există un motiv corect de a vorbi despre ea?

Ne limităm cu idealuri corecte din tinerețe. Măsurăm iubirea îngust. Iar apoi, demonstrăm toată viaţa că iubirea adevărată este doar aşa. Secretul e că nu există iubire neadevărată. Iar argumentele despre genurile ușoare și dificile din relații, sunt încercări patetice ale minții de a se proteja de lipsa sau eșecul ei. Esența este în altceva. Despre iubire poţi vorbi diferit. Cel mai important e să trăiești iubirea. Să faci ceva când iubești.

Şi ce facem noi cu iubirea? O idealizăm. În funcție de natura propriei minți, de visurile din tinerețe și de colecția de așteptări nerealizate. În diferite moduri. Ba, frumos, ba senzual. Toți însă, suntem înfometați fără iubire. Și ne inventăm o poveste despre cum ar trebui să fie. Cum să se întâmple. O opțiune răspândită – curată și sublimă. Alta – așteptarea unei sărbători eterne fără efort.

Iubirea nu este un vin, pe care trebuie să-l maturăm în visuri ani de zile. Nu este o pradă, pe care trebuie să o vânezi, ochindu-l pe cel care este obligat să-ţi ofere. Ea este. Întotdeauna. În apropiere. Mi-a bătut în viață ca să-mi amintească cum este a mea. Devine dureros – când te ciocnești cu goliciunea în celălalt, vezi clar camera goală în interiorul tău – pe uşa căreia este scris “iubita mea”. Şi încă o uşă mică în interior – “iubitoare”. Camerele nu sunt prea mari. Însă nu e uşor să pătrunzi în ele. La intrare trebuie să-ţi scoţi armura independenței și să rişti să bei o cană de vulnerabilitate până la fund. Altfel nu treci. Iar când intri şi te îndoi fără cârjele analizei, devine înfricoșător. Dar eşti atras de miros. Ciudat, cunoscut, apropiat. Este important să nu cazi în iluzii.

Iubirea este experienţă. Este încă o înscriere în cartea “Recunoștința vieţii” sau un rând în lista neagră “Niciodată mai mult”.

Trăiește iubirea. Diferit. Nu-ţi fie frică să arăți ceea ce simți cu adevărat. Vorbește despre asta. Vorbește la timp. Cât cei dragi sunt alături de tine. Cât sunt gata să te asculte. Exprimă-ţi iubirea cu mintea, inima şi corpul renunțând la masca societății. Dragostea nu tolerează calculul, dar toţi vor tandrețe, afecțiune, pasiune, s*x, familie și o conversație caldă seara, cu cel care are o lumina pentru doi. Doar că fiecare are proporția sa.

Sursa