10 sfaturi dure despre relații de la psihologul Mihail Labkovsky

Iată câteva sfaturi de la unul din cei mai cunoscuți psihologi, despre dragoste şi relații:

1. Știți care este diferența dintre o persoană sănătoasă și o persoană nevrotică? O persoană sănătoasă de asemenea suferă, însă din cauza unor povești reale. Iar cea nevrotică suferă din cauza celor inventate.

2. Motivul de bază a problemelor la femei nu este faptul că bărbatul se comportă ca un nemernic. Motivul este că ea are o nevroză care necesită ieșire. Şi pentru această ieșire are nevoie de o persoană şi o relație în care va putea suferi.

3. Dacă un om îi înlocuiește celuilalt întreaga lume, asta înseamnă că el nu are propria lume.

4. Secretul fericirii vieții de familie este un psihic stabil. Când omul este stabil psihic, el poate trăi cu același partener toată viață. Și să-l iubească doar pe el.

5. Măsurăm iubirea după nivelul suferinței. Iubirea sănătoasă este despre cât de fericiți sunteți.

6. Oamenii sănătoși psihic se aleg întotdeauna pe sine, iar cei nevrotici aleg relațiile în defavoarea lor, aceasta este diferența principală.

7. Femeia nu ar trebui să tolereze în relație ceea ce nu-i place. Ea imediat trebuie să vorbească despre asta şi dacă bărbatul nu se schimbă, să se despartă de el.

8. Singurătatea – nu este lipsa de iubire. Este lipsa de interes pentru tine însăţi, chiar din copilărie.

9. Dacă nu-ţi place cum se comportă un bărbat, nu căuta scuze pentru comportamentul lui. Situația în care “el nu m-a sunat”, pentru o fată “sănătoasă” înseamnă – sfârșitul relației, pentru una “instabilă psihic” – începutul iubirii.

10. Terapia de familie – este divorț. Doar un singur tip de terapie îl consider util – medierea unui psiholog în timpul divorțului. Doar că la noi în ţară nu se practică acest lucru.

Sursa