Iată 6 răspunsuri, care te vor ajuta să-i pui la punct pe cei nepoliticoşi

Colegul tău este o persoană neplăcută, care încearcă mereu să-ţi strice dispoziţia? Iată câteva fraze care te vor ajuta să-i pui la punct pe cei nepoliticoși:

1. Spune-i “mulțumesc”

Cineva te-a ofensat sau ţi-a făcut o remarcă pe nedrept? Spune-i mulţumesc. Fără agresiune, calm. În acest mod vei reduce la zero furia adversarului şi-ţi vei arăta maturitatea.

2. “Apreciez punctul  tău de vedere”

Un astfel de răspuns arată că accepți critica rațional, nu emoţional. Potrivit psihologilor, dacă omul face comentarii nepoliticoase la adresa cuiva, atunci are probleme interioare. Nu ai nicio legătură cu aceste probleme și nu te vei coborî la nivelul său. La un răspuns calm și decent, chiar și cei mai nepoliticoși oameni vor reacționa cu respect.

3. “Discuția s-a încheiat”

Dacă simți că emoțiile te copleșesc și nu vei putea reacționa politicos și ferm – încheie conversația. Pe de o parte, nu vei strica relațiile umane, pe de altă parte – arăți că discuția pe acest ton este inacceptabilă pentru tine.

4. “Ai dreptate”

O persoană nepoliticoasă nu mai are ce să-ţi spună. Te-a provocat la un duel verbal, iar tu i-ai dat dreptate. Poate că acest lucru îi va provoca iritații interne, dar, în general, conflictul va fi epuizat.

5. “Întotdeauna găsești  să spui ceva de rău, adevărat?

Acest răspuns este destul de emoţional, dar în același timp, nu-ţi va permite să cobori la un nivel atât de jos. Schimbi conversația de la tine, spre cel care a spus o răutate, arătându-i propria reflexie.

6. “Ceea ce ai spus, aproape că mi-a rănit sentimentele.”

Această expresie, rostită cu o notă de sarcasm, arată că nu pui atacurile cuiva la inimă. Cel care te atacă, puțin probabil îţi va mai spune ceva, văzând că agresiunea lui nu atinge pe nimeni.

Sursa