Iubirea trăiește în interiorul tău. E imposibil să o pierzi sau să te abandoneze…

La început omul încetează să se judece pe sine, apoi pe partenerul său. Cea mai rapidă modalitate de a schimba o relație – este de a-ți accepta partenerul așa cum este, fără să-l evaluezi sau să încerci să-l schimbi.

Acesta este finalul atașamentului care te face să joci după modelul de comportament al altei persoane. După asta, fie te desparți de partener – cu iubire, – fie împreună vă aprofundați în Acum, în Existenţă. Totul e atât de simplu?  -veţi întreba voi. Da, totul e foarte simplu.

Iubirea – este starea de a fi. Ea trăiește în interiorul tău, nu undeva în exterior. E imposibil să o pierzi sau să te abandoneze. Iubirea nu depinde nici de formele exterioare, de nimeni, de nimic.

În liniștea prezenței ei, vei simţi o formă a realității nelimitată şi atemporală, precum o viață nemanifestată, ce-ţi însuflețește corpul. Poți simți această viață în orice persoană, orice creatură vie. Vei vedea ce se ascunde în spatele vălului de formă și de disociere. Aceasta este realizarea unității. Aceasta este dragostea.

Poate că deja ai văzut-o – ocazional și din depărtare. Dragostea va veni la tine, în toată splendoarea ei, numai atunci când vei trăi, fără să te identifici cu rațiunea. În plus, prezența ta ar trebui să fie destul de eficientă, pentru a dizolva corpul dureros – cel puțin trebuie să fii prezent şi în continuare în calitate de observator. Atunci corpul dureros nu va putea să te supună și cu asta să distrugă iubirea.

Autor: Eckhart Tolle “Puterea momentului ACUM”

Sursa