Pentru toți cei care m-au abandonat – mulțumesc!

Mulțumesc că m-ați abandonat, că m-aţi făcut să simt că nu mă veți aprecia şi respecta niciodată. Dacă n-aţi fi fost voi, nu mi-aș fi găsit propriul glas, n-aș fi găsit curajul și puterea să înăbuș glasul vostru și să-l urmez pe al meu.

Mulțumesc că m-aţi lăsat atât de ușor, că m-aţi învățat cum să lupt pentru mine.

Mulțumesc că nu m-aţi așteptat și nu mi-aţi oferit încă o șansă. Că ați fost nerăbdători. Mulțumesc că m-aţi respins și m-aţi trimis într-un loc mai bun, la oameni mai buni, care au crezut în mine și m-au acceptat. Mulțumesc că mi-ați dat un motiv să plec pentru totdeauna –  să nu privesc niciodată înapoi.

Mulțumesc că nu v-a fost dor de mine, că nu aţi încercat să mă întoarceți înapoi. Mulțumesc că mi-aţi arătat că nu însemn nimic pentru voi. M-aţi făcut să înțeleg că sunteți plini de minciună, că sunteți falşi, că nu am avut niciodată nimic în comun.

Mulțumesc pentru minciunile voastre, doar ele mi-au arătat adevărul. Mulțumesc că aţi plecat, asta m-a făcut să găsesc ceva nou, să eliberez trecutul, parte din care aţi fost cândva.

Mulţumesc că m-aţi făcut să simt că sunt greu de iubit, că aţi ales altă persoană în locul meu. Mulțumesc că m-aţi făcut să simt că nu am nicio valoare. Astfel m-aţi învăţat să mă aleg pe mine, oricât de dificilă nu aş fi, merit iubire. Merit să fiu acceptată cu toate defectele mele.

Dar cel mai mult, vă mulțumesc că mi-aţi arătat că nu vă merit pe voi.

Mulțumesc că m-aţi abandonat când aveam nevoie de voi, când credeam că mă veţi ajuta. Mulțumesc că mi-aţi închis uşa în faţă, când am bătut în ea.

M-aţi învățat să supraviețuiesc, să mă bazez doar pe mine şi să-mi găsesc fericirea în afară. M-aţi făcut să înțeleg că nu trebuie să fiu aşa cum mă vedeţi voi. Să înțeleg că pot determina singură ce valoare am.

Mulțumesc că aţi plecat din viaţa mea, acum ştiu că acesta a fost unicul mod de a mă găsi pe mine. Ştiu că trebuia să mă abandonați, pentru ca să nu mai fiu niciodată de acord cu cel, care mă poate abandona atât de ușor.

Mulțumesc că m-aţi abandonat când nu mă iubeam, pentru că m-am creat din nou şi în loc de lacrimi a apărut zâmbetul.

Zâmbesc, pentru că aţi crezut că plecarea voastră va fi o tragedie pentru mine, dar, de fapt, s-a dovedit a fi un final fericit, ceea ce aţi crezut că a fost sfârșitul, pentru mine s-a dovedit a fi începutul.

Sursa