Iată de ce este util să petreci timpul în singurătate

Viaţa astăzi este agitată şi haotică. Lucraţi la birou, lucrați şi acasă şi chiar în concediu. Mulți oameni “se usucă”, încercând să țină pasul cu vremurile. Ești epuizat mental, fizic și emoțional.

Cel mai bun mod de a elimina stresul – este de a face ceea ce-ţi place, de exemplu, să mergi la cumpărături, să faci sport sau alte lucruri care-ţi plac…Da, toate acestea pot fi benefice, însă petrecând timpul în singurătate, cu tine însuti, îndreptându-ţi atenția în interior – este cel mai bun mod, nu doar de a-ţi reîncărca bateriile, ci şi a identifica și elimina factorii de stres inutili din viață. Nu-ți fie frică să fii singur!

Ce este Singurătatea activă

Pentru mulți oameni, asta ar înseamna să dormi toată ziua sau să comunici pe reţelele de socializare. Totuşi, există o diferență între singurătate și singurătatea activă. Atunci când alegem activ să rămânem singuri, în mod conștient ne rezervăm timp pentru reflecție, pentru a rămâne singuri cu propriile gânduri. Asta înseamnă să te deconectezi de internet, tv și orice alt stimul extern. Doar aşa ne putem concentra asupra lucrurilor care ne provoacă stres și să găsim o modalitate de a atenua acest stres. Notați-vă gândurile!

Singurătatea activă ne oferă ocazia de a în prezent.

Atunci când vă faceți griji pentru viitor sau suferiți din cauza trecutului, uitați de frumusețea şi posibilitățile care se află chiar acum în fața voastră. De aceea, petreceți timpul în singurătate, cu gândurile voastre şi veți observa cum starea de spirit și viziunea asupra lumii se îmbunătățesc.

Cum ne pregătim pentru singurătatea activă?

Eliminați toţi factorii care vă distrag. Mergeți într-un loc liniștit (plajă, parc, pădure) și stați în natură. Lăsați telefonul acasă sau deconectați-l pentru a evita tentațiile inutile. Apoi notaţi-vă gândurile. Dacă aveți planuri de a lua masa şi de a discuta cu prietenii, alocați-vă acest timp înainte sau după comunicare, pentru a vă deconecta de lumea exterioară și a vă aprofunda în sine. Cu timpul, asta va deveni un obicei.

Să fii singur cu tine însuţi, NU înseamnă să fii singur

În viață există întotdeauna momente când ești complet epuizat, dar nu-ţi permiţi să pleci undeva pentru a te reîncărca de energie. De aceea, învaţă să-ţi creezi singur oaza de calm, acolo unde eşti. Alocă-ţi timp doar pentru tine. Nu privi această singurătate ca o manifestare a slăbiciunii. Asta nu înseamnă că te-ai separat de cercul tău social. De fapt, această formă de exercițiu mental, în formă de singurătate activă, nu numai că revigorează mintea, dar ajută și la restabilirea spiritului pentru a te simți calm, a te recupera și a începe să se miște mai departe.

Sursa