Iată ce strategii de seducţie folosesc bărbaţii şi femeile

David Bass, profesor de psihologie la Universitatea din Texas, a scris cartea “Evoluția Atracției Sexuale”  în care explică de ce strategiile de seducție la bărbați și femei sunt diferite, însă acest lucru nu-i împiedică să se cunoască, să creeze familii sau pur şi simplu să fie apropiați.

CUM SEDUC BĂRBAŢII:

1. Se laudă cu venitul, talentele şi aspectul exterior.

Subconștient, femeile sunt atrase de bărbați care au o resursă mare: ei sunt evaluați ca parteneri de perspectivă, capabili să-şi întreţină familia. De aceea, bărbații folosesc toate trucurile pentru a-şi demonstra valoarea: se laudă cu realizările lor, munca importantă, statutul. Îşi afișează abilitatea de a câștiga bani. Iar cei care nu au cu ce se lăuda, învață arta de a arunca praf în ochi: înfrumusețează perspectivele de carieră și nivelul veniturilor.

2. Îşi arată generozitatea

Un experiment a arătat că bărbații fac acte de caritate, atunci când sunt priviţi de femei, nu de alți bărbați. Cadouri, flori, întâlniri la restaurante, bacșișuri generoase – toate acestea sunt o modalitate de a demonstra: am resurse și sunt gata să le împărtășesc.

3. Poartă haine scumpe, de marcă

Acest lucru arată că bărbatul: 1)  are deja bani; 2) există o mare probabilitate că va avea şi în viitor.

4. Arată loialitate

Manifestarea iubirii, devotamentului și voinței de a-și asuma obligații atrage foarte mult femeile. Și bărbații încearcă să arate asta.

5. Flirtează jucăuș, fac aluzii la sex

Te privesc în ochi, caută motive să te atingă sau chiar vorbesc direct despre sex.

CUM SEDUC FEMEILE

În esență, principala strategie de seducție feminină este să-și demonstreze fertilitatea, dar acest lucru este destul de problematic. Pentru a-şi arăta valoarea din punct de vedere reproductiv, femeia trebuie să-şi arătați tinerețea, sănătatea și atractivitatea fizică. De aceea:

1. Se înfrumusețează

Piele netedă, păr strălucitor – primele semne de sănătate. Prin urmare, femeile pun totul în acțiune: cosmetice, tratamente de înfrumusețare, sport.

2. Arată loialitate

În timpurile când strategiile comportamentului sexual doar se formau, bărbatul putea înțelege că urmașii sunt ai lui, doar dacă femeia îi era fidelă.

Fidelitatea feminină este considerată atractivă și seducătoare şi în timpurile noastre. De aceea, încearcă să o arate: ignoră atenția altor bărbaţi, arătându-și interesul pentru un anumit bărbat.

3. Îşi arată sexualitatea

Femeile fac acest lucru mult mai ușor decât bărbații: e suficient să îmbrace o fustă mini, pantofi cu toc, să-şi arate decolteul etc.

4. Se prefac “prostuțe”

Modestia, ascultarea și supunerea vizibilă, îi arată bărbatului că femeia nu va fi împotrivă dacă el va dori să o seducă. Femeile cunosc bine acest lucru: e mai ușor să atragă atenția bărbatului, dacă va duce o conversație relaxată, rotindu-şi părul cu degetele, decât să discute despre necesitatea protecției mediului.

Desigur acest comportament nu este deloc un indicator al prostiei feminine. Este doar un semnal că femeia vrea intimitate. Şi tu credeai, că te seduce pentru a crea o familie?

Autor: David Bass

Sursa