10 trăsături care explică ciudățeniile oamenilor inteligenți.

Ați observat că cele mai inteligente personaje din cărți și filme sunt puțin ciudate? Ele pot avea maniere neobișnuite, obiceiuri specifice sau abilități ciudate de comunicare. Există multe motive pentru care geniile sunt unice: de la natură până la educație. Se spune chiar, că acest lucru se datorează geneticii și mărimii creierului. Deci, zece trăsături, care probabil, explică ciudățeniile oamenilor inteligenți.

1. Sunt extrem de sensibili la sunete

Scârțâirea pixului. Respirație tare. Cele mai primitive zgomote zilnice pot fi factori de distragere. Iar oamenii foarte inteligenți, dintr-un anumit motiv nu pot filtra zgomotele străine. Există un diagnostic real pentru o astfel de afecțiune – misofonia. La misofonieni există schimbări în activitatea creierului, când, de exemplu, ronțăiți chipsuri lângă ei.

2. Sunt neliniștiți

Studiind relația dintre anxietate și inteligență, majoritatea cercetătorilor au ajuns la concluzia că ea există.  Se crede că creierul oamenilor foarte inteligenţi mereu supraestimează informația, examinând-o din diferite părți, ceea ce duce la anxietate.

3. Nu dorm noaptea

Oamenii care trăiau în timpuri străvechi nu duceau un stil de viață nocturn. Şi acest lucru este de înțeles: nu exista lumina artificială, ei fiind nevoiți să lucreze și să vâneze numai în timpul zilei. Dar a apărut electricitatea și, prin urmare, au apărut noi oportunități. S-a dovedit că oamenii mai inteligenți sunt adesea “bufnițe”. Și acest lucru este evident încă din copilărie.

4. Sunt singuratici

Comunicarea cu prietenii ne aduce un sentiment de satisfacție și, poate, de fericire. Cu toate acestea, cercetătorii cred că atunci când omul are mai puțini prieteni, este mai inteligent. Și singuraticii au așa-numita “inteligență superioară”.

5. Trec ușor peste eșecuri

Oamenii inteligenți nu sunt prea îngrijoraţi din cauza eşeculilor, ei doar învaţă din ele, îmbogățindu-şi experiența. Iar persoanele cu inteligență mai redusă, dimpotrivă, învață din succese și se concentrează doar pe ele.

6. Sunt sumbri

Dacă râzi de umorul negru și subiectele interzise, probabil că ai o inteligenţă înaltă. Într-un studiu psihologic pe această temă, un grup de participanți care au demonstrat o reacție pozitivă la umorul negru au obținut, de asemenea, cele mai mari rezultate ale testului IQ. Interesant este că acest grup, a arătat cel mai scăzut nivel de agresiune.

7. Sunt extrem de modești

Mulți oameni inteligenți se îndoiesc de intelectul lor și roșesc când cineva îi laudă. Aceasta se numește “sindromul impostorului”. O posibilă explicație este că oamenii talentați continuă să crească și să se provoace în viață și în carieră.

8. Sunt predispuși la dependenţa de alcool şi droguri

Geniile adevărate nu de puține ori sunt asociate cu abuzul de alcool sau droguri. De ce? Una dintre ipoteze este că persoanele cu IQ ridicat, sunt mai deschise la experiențe noi. Cercetătorii indică, de asemenea, izolarea socială a persoanelor cu inteligență mare, ca factor de experimente cu drogurile și alcoolul.

9. Adesea folosesc un limbaj vulgar

Vocabularul colorat și suculent din cuvinte vulgare, poate indica o inteligență ridicată. Cel mai probabil, oamenii inteligenți au stăpânit maxim vocabularul (și cel rău inclusiv), de aceea, operează cu pricepere cuvintele cu sens și intensitate optimă.

10. Nu sunt religioși

Oamenii inteligenți tind să fie atei. Ei pun la îndoială totul, inclusiv postulatele religioase, și încearcă singuri să ajungă la adevăr.

Sursa