Puterea gândului atrage în viaţă noastră ceea ce gândim!

Puterea gândului – este una din fațetele centrale ale vieții noastre. În acest articol vom vorbi despre modul în care puterea gândului ne creează realitatea, evenimentele, oamenii și toate fenomenele.

Puterea gândului şi “Eul”

Există manifestările “Eu-lui”, însă Eul în sine nu există. Aceste manifestări există de la sine. Ele de parcă vorbesc despre Eu, ca de o entitate separată. Însă entitatea nu există. Există doar un “mănunchi” ale acestor manifestări. Cu puterea gândului se crează “Eul”. Gândurile se rotesc în jurul golului pe care omul nu-l vede, însă presupune că acolo este “Eul” Când omul spune: “gândurile mele” se întâmplă un lucru paradoxal: o serie de gânduri “pretind” că au alte gânduri.

Puterea gândului şi emoțiile

Frica nu are un obiect real. Fricile, la fel ca și gândurile, există pe cont propriu. Atunci când ni se pare că frica are un obiect real (cauza fricii) – e doar o iluzie. Frica există ca un fenomen independent fără un “obiect” real, care ar putea fi de temut. Obiectul fricii este creat de puterea gândului. Atunci când crezi că motivul fricii este un eveniment – este o iluzie. “Evenimentele” eliberează frica, care se află în straturile inconștiente ale psihicului, ca o energie subtilă “conștientă” pe care o persoană nu o poate digera în acest moment al vieții. Același lucru este valabil și pentru alte experiențe, atât plăcute, cât și neplăcute.

Puterea gândului şi evenimentele

Există manifestări ale evenimentelor. Însă evenimente nu există. Manifestările evenimentelor există în mod autonom, pe cont propriu. Nu există evenimente dincolo de gândire. Tot ce spune gândul, se întâmplă în cadrul manifestării sale. În afara gândurilor este o realitate de nedescris, ce are o natură de undă dincolo de descrierea mintală.

Puterea gândului şi experiențele fizice

Experiențele fizice provoacă suferință sau plăcere, în funcție de obișnuința de a reacționa mintal și emoțional la ele. Fără evaluarea gândurilor se întâmplă ceva dincolo de limitele descrierii. Viaţa – este mișcarea particulelor pe fundalul conștiinței (sentimentului “Eu sunt”). Însă mișcarea particulelor din care constă viața, de asemenea, este creată de puterea gândului. Dincolo de gânduri – viața nu se supune niciunei exprimări.

Puterea gândului şi legea atracției

Legătura dintre senzațiile fizice (care sunt proiectate în minte cu ajutorul puterii gândului) și gândurile noastre – este directă, de aceea putem vorbi despre legea atracției în practică (evenimentele sunt atrase de gânduri).

De regulă, omul crede că gândurile sunt o consecință a evenimentelor. Însă asta este o iluzie. “Evenimentele” care au loc, sunt create de puterea gândului. Omul împarte “gândul-eveniment” și “gândul-reacție”. “Gândul-eveniment”- îl consideră ceva absolut real, ce este susținut de energia corespunzătoare a gândului. Acest lucru se datorează faptului că “gândul-eveniment” apare ca o reflectare a realității fizice.

Puterea gândului atrage întruchiparea fizică a ceea ce gândește omul. De aceea, nu trebuie să acordați atenție gândurilor rele. Merită să acordați atenție intențiilor, ideilor. Astfel funcţionează legile karmei.

Sursa