Acest exercițiu simplu elimină anxietatea şi stresul în doar 5 Minute!

Această terapie veche japoneză este atât de simplă, încât o puteți face vorbind cu oamenii și nimeni nu va ști că încercați să eliminați anxietatea.

Cum Funcționează?

Copiii adesea se calmează singuri, atunci când îşi sug degetul, iar oamenii când sunt îngrijoraţi, deseori îşi freacă mâinile. În ambele cazuri se utilizează presiunea mâinilor şi degetelor ce stimulează meridianele energetice care sunt importante în terapia presupuncturii.

Începând cu degetul mare, degetele fiecărei mâini reflectă următoarele emoții:

– Anxietatea

– Frică

– Furie

– Tristeţe

– Respect de sine

Apucați degetul oricărei mâini cu presiune mare, utilizând toate degetele celeilalte mâini. Așteptați până când veți simți pulsul. Veţi şti că asta funcţionează, doar atunci când veţi simți pulsul. Majoritatea degetelor noastre nu au puls suficient de puternic, cu excepția degetului mare.

Tehnica ar trebui să dureze doar 2-5 minute cu presiune mare pe deget, înainte de a simți pulsul. Dacă simțiți imediat pulsul, țineți degetul până când pulsul încetinește. Această tehnică veche este o modalitate excelentă de a preveni anxietatea sau depresia.

Cum funcţionează la oamenii diagnosticați cu cancer?

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts (Boston) au încercat să aplice această tehnică japoneză pentru a trata stresul, anxietatea și depresia la femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân. După 10 sesiuni de presupunctură oferite de un medic instruit, femeile care au participat la studiu s-au simțit mai bine atât fizic, cât şi emoțional, spunând că au o viață mai plină și tind să obțină un echilibru în viața de zi cu zi.

În timpul sesiunilor de tratament, pacientele au învățat cum să efectueze singure tehnica. Este important să rețineți că aceste femei au fost instruite să practice zilnic tehnica. Cu cât este folosită mai des, cu atât funcționează mai bine.

Sursa