Cum depăşeşti timpurile grele? Iată de unde iei forțe pentru viaţă!

Uneori, ne simțim rău. Stresul la locul de muncă, conflictele din familie, instabilitatea vieții, pierderea unei persoane apropiate, criza vârstei de mijloc, reevaluarea vieții etc.

“Rău” poate fi diferit. Însă, există metode universale pe care oamenii le folosesc pentru a se ajuta singuri.

1. Modul uman: Oamenii

Persoanele apropiate sunt cel mai puternic sprijin. Dacă ai o persoană pe care te poţi baza în momentele dificile, cu care poți vorbi, de la care poți cere și îţi va da – eşti o persoană fericită. Apreciază acest lucru. Mulți oameni nu au astfel de persoane în jurul lor.

2. Creaţia

“Găsește un container pentru sentimente”

Dacă îţi poți revărsa trăirile pe hârtie, pe pânză, le poți exprima în dans, le poți transmite prin muzică – eşti foarte norocos. Ai găsit un container în exterior, pentru ceea ce ţi se întâmplă în interior. În plus, din chinurile propriului suflet, se va naște ceva mai mult.

3. Natura

Copacii, frunzele umede căzute, iarba moale uscată, castanele netede, ciupercile aromate, vântul, ploaia și furtuna, valurile zgomotoase, zori incredibil de reci și apusuri de soare calde, aerul mirosind a rouă … Există ceva care ni se oferă gratuit.

4. Copiii

Când ţi-e greu pe suflet, îţi dorești să te apropii de propriul copil, să-i înhalezi mirosul, să-ţi acoperi fața cu palmele lui și să plângi. Sau să stai în pat, să te întorci cu faţa la perete, iar el să se apropie, să-ţi mângâie capul și să te întrebe “Ce s-a întâmplat mamă? Cine te-a supărat? ” Sau, uneori, vrei să te întinzi lângă el, să-i citești o carte, să te încălzești de căldura lui, de vocea şi râsul lui.

5. Credința. Religia

Este cea mai veche metodă. De când există umanitatea, tot de atunci există şi capacitatea omului de a găsi sprijin în cineva puternic, atotiubitor şi iertător. În cel care te vede, știe totul despre tine, te acceptă și te iartă, care îți controlează viața, care știe întotdeauna ce se întâmplă cu tine, care este strict și milostiv, căruia te poți adresa și vorbi – părintele ideal.

Oamenii aleg şi alte metode a se ajuta singuri și de a da viață existenței lor – însă fiecare dintre aceste metode are un preţ mare:

6. Să-ţi verşi durerea

Prețul acestei metode este alcoolismul. Atât timp cât ţi se pare că controlezi frecvența și doza, ai iluzia că controlezi alcoolismul, nu el pe tine. Alcoolismul este dependența care-ţi distruge personalitatea. Sub influența alcoolului, personalitatea se schimbă, degradează. Omul rămâne tot mai puțin el însuși.

7. Să te umpli cu lucruri

Pentru a umple o gaură în suflet, poți începe să pui acolo lucruri frumoase – genți, bijuterii, haine. Îţi poți îndulci viața cu delicii și te poţi “mângâia” cu mâncare.

8. Să te îmbolnăveşti

Metoda este eficientă. Toate problemele lumești dispar în faţa unei boli grave. Și dacă reușești să te vindeci, vezi viața altfel! Unii oameni, doar atunci când dau nas în nas cu moartea, își permit să trăiască la maxim. Nimic nu te trezește, mai mult decât apropierea de moarte.

9. Să găseşti pe cineva care se simte mai rău decât tine.

Totul se cunoaşte în comparație. Pe fondul unei prietene cu un soț alcoolic și sărăcie fără speranță, viața ta nu mai pare un iad. Dar problema este că atunci trebuie să păstrezi în jurul tău doar astfel de prietene, altfel întâlnindu-te cu fericirea de familie, cu succesul și prosperitatea cuiva, poți cădea în depresie.

10. Să găseşti pe cineva care se simte mai rău decât tine şi să încerci să-l salvezi.

Atunci când vezi o secţie oncologică pentru copii sau una cu copii abandonați, problemele tale sunt un fleac. Dezavantajul este că atâta timp cât alergi, rezolvând problemele copiilor abandonați sau găsind o casă animalelor fără adăpost, problemele tale nu rezolvă. După câțiva ani, îţi dai seama că ţi-ai aruncat propria viață.

11. Să te încarci cu ceva

Să te încarci la maxim cu ceva. Dacă desigur ai forțe pentru acest ceva.

Muncă, sport, grădina, pescuitul dimineața şi seara, rezolvarea problemelor copiilor sau familiei, gătitul ziua întreagă. Important e să nu te oprești nici un minut, altfel riști să te întâlnești cu ceea de ce fugeai.

Sursa