6 Semne că partenerul tău nu este fericit în relație, dar nu-ţi spune

Trebuie să mărturisesc că uneori, când soțul meu se gândeşte la ceva, mă uit la el şi mă gândesc: interesant, oare ce se întâmplă acum în capul lui? Mă întreb, dacă e fericit în căsnicia noastră. Ştiu că nu sunt unica care gândeşte astfel. Oare nu  vrem cu toții să știm ce se întâmplă în mintea și inima partenerului nostru? Deși nu putem face asta, există câteva semne care-ţi spun că partenerul nu este fericit în relație:

1. Uneori e rece, uneori e afectuos cu tine.

Acest lucru te înfurie şi te sperie – ori e “înnebunit” după tine, ori e complet indiferent. Potrivit psihologilor, aceste schimbări de comportament inexplicabile sunt un semn că persoana nu este fericită și încearcă să se convingă de contrariul sau pur și simplu nu știe cum să-ți spună asta.

2. A devenit iritat.

Dacă înainte nu a fost așa și a început să-şi verse nervii pe tine, se înfurie mai des, are mai puţină răbdare, atunci ar trebui să priviți mai atent relația voastră. Acesta este unul dintre cele mai evidente semne că persoana nu este fericită în relație.

3. Relaţia voastră nu se dezvoltă

Dacă relația voastră stă în același punct și nu progresează deloc, trebuie să vă gândiți de ce. De obicei, relația se dezvoltă în mod firesc: de la întâlniri în doi la întâlniri cu prietenii și părinții, concediu comun, trai în comun etc. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci persoana în mod conștient nu dorește să dezvolte relația.

4. Se agaţă de tot ceea ce faci

Când doar aţi început să vă întâlniți, găseați unul în celălalt tot ce e mai frumos. Însă, dacă acum partenerul se agață de tot ceea ce faci, cu siguranță nu este fericit în relație şi îşi descarcă nervii pe tine. El nu-ţi poate spune direct adevăratele cauze ale acestui comportament, de aceea încearcă să te facă vinovată de tot şi de toate.

5. S-a îndepărtat foarte mult de tine

Poate că încearcă să-şi facă ordine în sentimente sau poate că demult a decis totul, dar nu ți-a spus încă. În orice caz, este important să vorbiți și să decideți ce vă poate ajuta.

6. Complimentele lui au devenit ciudate

Da, chiar și complimentele pot indica faptul că o persoană nu este fericită. Poate spune ceva de genul: “Nu sunt demn de tine”, “Doar ești atât de perfectă/ bună / frumoasă”, etc.

Sursa