Învață să-ţi accepți singurătatea. Doar aşa nu o vei mai simți!

Fă asta. Fii singură. Mergi în această călătorie solitară.

Încearcă să înțelegi cine eşti. Să înțelegi ce este cu mult mai mult în tine şi în lume, decât credeai. Încearcă să înțelegi că eşti o persoană integră, într-o societate care te face să crezi că ești doar jumătate. De parcă trebuie să-ţi cauți omul tău, pe cineva care-ţi va completa inima incompletă. Dar inima ta deja este plină, și-ţi aparține.

Nu petrece timpul cu cineva, doar pentru că eşti singură. Nu folosi alte persoane pentru a te distrage de la nefericirea ta. Nu te întâlni cu cineva doar pentru companie. Doar pentru a nu dormi singură. Doar pentru a avea cui să-i scrii mesaje.

Nu utiliza alte persoane ca medicament. Mai bine învață să nu te otrăvești.

Acceptă-ţi acele gânduri singuratice de la miezul nopții. Recunoaște-ți goliciunea dureroasă. Recunoaște-ți că uneori simți o gaură neagră în inimă. Simte asta. Nu ignora. Dar nu fă din tine lăcașul durerii. Gândește-te la ea ca la un oaspete temporar şi nu o lăsa să rămână pentru totdeauna.

Gândește-te că a bătut cineva la ușă și refuză să plece, până când nu vei înțelege ce a venit să te învețe. Durerea este un profesor. Și imediat ce înveți lecția, imediat ce înțelegi cine ești, vei fi pregătită.

Atunci când îţi vei înțelege defectele, vei schimba ceea ce poți şi vei accepta ceea ce nu poți – vei fi pregătită.

Atunci când vei putea singură să te bucuri de călătorii, plimbările la cafenea sau cinema – vei fi pregătită.

Atunci când vei înțelege ce ai făcut greșit în trecut și cum să nu mai repeți asta în viitor – vei fi pregătită.

Atunci când te vei putea bucura de singurătate, probabil vei fi pregătită… să nu fii singură.

Sursa