Inspiră-te din înțelepciunea minunatei Anna Gavalda! 13 Citate care să te motiveze!

Anna Gavalda – una dintre cele mai de succes scriitoare franceze contemporane. Ea nu scrie despre personalități demonice, strălucitoare sau șocante. Caracterele ei sunt simple și excentrice, vulnerabile și supuse la tot felul de slăbiciuni – într-un cuvânt, sunt cei mai obișnuiți oameni, precum suntem majoritatea dintre noi. Autoarea știe că la momentul potrivit, în acești oameni neapărat se va aprinde cea mai strălucitoare lumină – este important doar să o aprinzi corect.

1. Azi îţi dorești un singur lucru – să mori, iar mâine te trezești și înțelegi că doar trebuia să cobori câteva trepte, să găsești pe perete întrerupătorul și să vezi viața într-o altă lumină…

2. Un lucru bun este mâna unui prieten. Nu îl obligă la nimic pe cel care o întinde și îl ajută pe cel care o strânge.

3. Nu există o astfel de tristețe, pe care cartea nu o va putea potoli, spunea Montaigne, iar Montaigne nu s-a înșelat niciodată.

4. Nu pune totul la suflet, de unele lucruri poţi fi indiferent. Altfel nu-ţi rămâne mult şi ajungi să-ţi pierzi minţile.

5. Viața, chiar dacă o respingi, chiar dacă o neglijezi, întotdeauna se dovedește a fi mai puternică decât tine. Ea este mai puternică decât toți. Incredibil, dar adevărat. Viața este cea mai puternică dintre toți.

6. Prostia îi împiedică pe oameni să trăiască împreună, nu diferențele.

7. Fiți mai atenți cu oamenii care vă stau la dispoziție…La bătrânețe veți descoperi că există prea puțini.

8. E imposibil să obții dreptate, deoarece justiție nu există.

9. Una din două: te poți plânge pe viață, pe faptul că ești un nimeni sau te poți ridica şi face ceva.

10. Nu te mișca dacă te îneci, așteaptă fundul pentru a-l atinge cu picioarele, doar aşa te poți salva și ajunge la suprafață.

11. Dacă în viața ceva îţi provoacă suferință, fugi de asta draga mea. Cu ambele picioare. Și cât mai repede.

12. Iadul este atunci când nu-i poţi vedea pe cei pe care îi iubești… Restul nu contează.

13. Iată ce-ţi voi spune, prietene: este mult mai ușor să fii nefericit, decât să fii fericit, dar nu-mi plac, auzi, nu-mi plac oamenii care caută modalități ușoare. Fii fericit, la naiba! Fă ceva pentru a fi fericit!

Sursa