Mama te întreabă mereu de ce nu vrei să te căsătorești? Iată cum îţi aperi poziția!

Nu contează de ce nu vrei să te căsătorești, însă această decizie întotdeauna va provoca multe întrebări din partea celor din jur.  Şi dacă unei colege sau vecine îi poţi răspunde simplu: “Nu e treaba ta”, ce să faci cu cei apropiați, în special cu mama? Iată cum îţi poți apăra poziția:

1. Nu aștepta că mama va înțelege

Îţi poți argumenta poziția, dar nu intra în certuri. Este inutil: dacă mama nu este de acord cu argumentele tale, puţin probabil vei reuși s-o convingi. Din fericire chiar şi în acest caz, nu este totul pierdut.

2. Devino independentă

Asigură-ţi la început stabilitatea financiară. O demonstrație clară că stai bine pe picioare și eşti mulțumită de propria viață, te va ajuta s-o convingi: nu prin cuvinte, ci prin fapte.

Dar ce să faci dacă eşti independentă, ai succes şi nu o dată i-ai spus mamei părerea ta despre căsătorie, însă ea continuă să-ţi pună întrebări?

3. Utilizează algoritmul

– Convinge-te că ai scăpat de așteptările stereotipice şi dependența materială de părinți. Pentru că altfel, metoda nu va funcționa şi chiar puteți înrăutăți relația.

– explică-i încă o dată atitudinea ta despre căsătorie. Pregătește-te bine,  vino cu toate argumentele posibile, diagrame-grafice-statistici, dacă este necesar. Tot, ce în opinia ta va avea efect.

– după ce-ţi vei spune părerea, avertizeaz-o că nu mai dorești să discutați această problemă, cere-i să nu mai deschidă acest subiect.

– dacă mama va încerca din nou să vorbească, refuză politicos să vorbești despre asta.

– apoi schimbă subiectul discuției. Întreab-o cum îi merge la muncă, ce face pisica sau vecina de sus.

– dacă mama nu susține conversația și se reîntoarce la subiectul căsătoriei – repetă fraza: “Nu voi discuta despre asta” și spune-i la revedere. Întrerupe comunicarea. Dacă vorbiți la telefon – închide telefonul.

– data viitoare ia legătura cu mama din propria inițiativă.

– dacă mama începe din nou discuția despre căsătorie, revină la pasul 4.

Desigur, acest algoritm nu garantează că mama va înțelege totul. Dar îţi va permite să trăiți pașnic, să nu discutați subiecte incomode și, în același timp, să păstrați o relație bună.

Viața personală ar trebui să fie o sursă de plăcere, nu de traume și frică.

Sursa