Vreți ca relația voastră să dureze mult? Țineți cont de aceste 8 Sfaturi importante ale specialiștilor!

Într-un nou studiu, oamenii de știință au cercetat mai multe cupluri punând accent pe vârsta partenerilor și durata relației și iată ce secrete au descoperit:

1. Relația trebuie să fie o prioritate reciprocă.

Conform cercetării, principala calitate ce joacă un rol important în menținerea unei relații pe termen lung, este atunci când ambii parteneri pun relația mai presus de propriile nevoi. Într-o astfel de situație, momentele pozitive vor acoperi întotdeauna situațiile de conflict.

2. Evitați exemplul Romeo și Julieta.

Oh, această iubire tânără. Vă amintiți relațiile din școală sau din anii studenției? Impulsive, incitante, pline de dramă … Câte dintre ele se prelungesc până astăzi? Relațiile nu ar trebui să fie rapide și haotice. În ele ar trebui să fie confortabil, nu imprevizibil.

3. Susținere reciprocă

A fi un sprijin  – înseamnă a fi un partener de încredere. Relațiile bune – sunt ca un sutien de sport ideal: oferă suportul necesar, dar nu te apasă.

4. Fiţi capabili să faceți față conflictelor.

Certurile în relații sunt inevitabile. Este important să cunoașteți cum să soluționați conflictele într-un mod adult. Atunci când aveți un obiectiv comun – relații bune de lungă durată – atunci veți depune efort să găsiți o soluție la această problemă.

5. Fără control

Indiferent de statutul unei persoane, în relație toți sunt egali. Și este foarte important să respectăm spațiul personal al partenerului, fără a încerca să-l controlăm.

6. Fără invidie

Nu comparați niciodată relația voastră cu a celorlalți. Oricine are dificultăți și neajunsuri, indiferent cât de încântați și fericiți pot părea în fotografiile de pe rețelele de socializare.

7. Egoismul ucide repede dragostea

O persoană egocentrică nu poate menține relații de durată. Relațiile sunt în primul rând despre a da, nu de a primi.

8. Nu grăbiți lucrurile.

După cum arată studiile, cea mai puternică relație este la cei care s-au cuplat la o vârstă mai înaintată, nu în tinerețe. La această vârstă oamenii deja știu ce vor, pot spune despre asta și sunt gata să depună eforturi, pentru că sunt conștienți că fără eforturi nu va ieşi nimic.

Sursa