Iată cum infidelitatea vă poate influenţa relația

Atunci când ai decis să-ţi înşeli partenerul/partenera, ai ales cea mai ușoară cale să fugi de problemele din relație. Trădarea nu va rezolva nimic, dimpotrivă, va agrava situaţia şi mai mult. Iată ce trebuie să ştii înainte de a decide să ai o aventură în afara căsătoriei:

 1. Infidelitatea – este trădare!

Înainte de a-ţi înșela partenerul, fii sincer cu tine însuți.

Relația voastră este construită pe încredere. Dacă eşti căsătorit sau te întâlnești cu cineva, trebuie să înțelegi că intimitatea verbală, fizică sau emoțională va fi numai între voi doi. Oare e mai bine să-i trădezi încrederea partenerului, decât să vorbiți deschis despre problemele pe care le aveți? Oare trădarea merită durerea partenerului tău?

2. Infidelitatea nu va rezolva problemele din relația voastră

Dacă te gândești la trădare, înseamnă că relația voastră nu se dezvoltă în direcţia bună. Legătura voastră este ca o plantă, care trebuie îngrijită pentru a creşte. Dacă o neglijezi, se va usca și va muri.

Dacă ţi-ai neglijat atât de mult relația, încât vrei să fii infidel pentru a obține ceea ce-ţi dorești, înseamnă că preferi să te ascunzi de probleme.  Dacă nu dorești să depui efort în relație, de ce să nu fii corect şi să puneți punct relației? În acest caz, partenerul cel puțin nu va fi victima infidelității tale.

3. Infidelitatea poate provoca daune ireparabile.

Infidelitatea poate afecta capacitatea unei persoane de a forma relații sănătoase. După ce partenerul tău va afla despre trădare, cu greu va mai avea încredere în tine sau în oricine altcineva.

Dacă nu intenționezi să minți, când va afla despre trădare, de ce să-l minți acum? Fii sincer cu partenerul tău, să nu sufere din cauza acțiunilor tale după despărțire.

4. Dacă partenerul te-ar înșela, cum te-ai simți?

Dacă într-adevăr te gândești să-ţi trădezi partenerul, privește situația prin ochii lui. Cum te-ai simți dacă cineva te-ar înșela pe la spate? Dacă spui că totul va fi în regulă cu tine, întreabă-te dacă ești sincer cu tine însuți. Ce atitudine ai faţă de oamenii care te mint?

Nu uita că partenerul tău poate fi fericit fără tine, mai ales dacă vei decide să aduci în viaţa voastră haos, stres şi gelozie.

Sursa