33 Lecții de Viaţă pline de înțelepciune. Ţine cont de ele şi trăieşte fericit!

1. O viață plină este formată din patru acțiuni: a obține cunoștințe, a crea ceva, a obține experiență și a o împărtăși.

2. Învață o limbă nouă – astfel vei descoperi o lume nouă.

3. Dacă-ţi dorești progres în viață, ia cât mai multe decizii și riscă mai des. Suntem suma deciziilor și alegerilor noastre.

4. Concentrează-te pe a învăța să creezi, să obții experienţă şi s-o împărtășești. Fericirea şi succesul – sunt efecte secundare, nu rezultate. Procesul – el este sensul.

5. Încearcă să nu intri în datorii – financiare și emoționale. Ele îți iau libertatea și te limitează.

6. În viață există doar patru adevăruri: moartea, schimbările, prezentul și iubirea.

7. Pentru a înțelege aceste 4 adevăruri, trebuie să nu spui 3 minciuni: amintirile, gândurile și așteptările. Când eliminăm aceste lucruri, ne putem pregăti adecvat pentru moarte, putem accepta schimbările, trăi prezentul și iubi complet.

8. Aproape tot ceea ce facem – este pentru a ne simți mai puțin singuri.

9. Cu excepția circumstanțelor externe, poți trăi aproape fiecare zi perfect – totul depinde de starea ta de spirit.

10. Împărtășește nu numai succesul, ci și obstacolele pe care le-ai întâlnit în calea realizării lui. Atunci, valoarea succesului va fi mai mare și vei putea înțelege ce poate fi îmbunătățit.

11. Uneori e nevoie de timp să ajungi acel om care-ţi dorești să fii.

12. Cu excepția circumstanțelor externe, viața aproape întotdeauna devine mai bună. Poți găsi mereu o modalitate de a-ţi îmbunătăți viața.

13. Nu-ţi fie frică să-ţi frângi inima.

14. Nimeni nu poate fi a doua jumătate, care te va completa. Trebuie să te completezi singur.

15. De îndată ce începi să faci ceva de teama că cineva te va părăsi, în acest moment începi să îndepărtezi această persoană de lângă tine.

16. Oamenii au proprietatea de a se întoarce. Și dacă ei sunt buni, nu-ți fie frică să-i accepți înapoi.

17. E bine să ai oameni apropiați ale căror sfaturi sunt de încredere. Oricum va trebuie să iei propriile decizii, dar e bine să cunoști câteva puncte de vedere.

18. În mod firesc ajungi acolo unde ar trebui să fii. De aceea, nu refuza când ești chemat undeva. Intră pe ușa care este deja deschisă, și alte uși, de asemenea, se vor deschide.

19. Nu-ţi fie teamă să arăți ciudat, dacă aşa ești în realitate. Nu-ți fie teamă să dezamăgești oamenii. Nu trăi conform așteptărilor.

20. Fii mai bun, nu mai gălăgios. Fă ceva pentru tine, nu pentru a te prezenta pe rețelele sociale. Asigură-te că felul în care te prezinți lumii – este reflexia ta, nu distorsiunea.

21. Întotdeauna îndeplinește-ţi promisiunile și nu ezita să-ţi ceri scuze și să avertizezi dacă nu poți face ceea ce ai promis.

22. Nimănui nu-i pasă ce poți face. Îi pasă doar de ceea ce poți face pentru ei.

23. Majoritatea lucrurilor pe care le-ai învățat (de la părinți, școală, colegi, biserică) probabil vor fi neadevărate. Gândește-te singur. Cercetează singur. Fii deschis pentru ceva diferit.

24. Îndoielile constante nu duc la nimic bun. Cercetează întrebarea pentru a fi sigur.

25. Cele mai multe evenimentele importante din viaţa noastră: absolvire, nuntă, o achiziție serioasă – în realitate nu sunt importante. Procesul este important: înainte și după.

26. Omenirea este un organism mare. Ești unic, dar nu ești exclusiv. Toți ne temem de singurătate. Și asta ne unește.

27. Citiți cât mai mult.

28. Smerenia este o mare oportunitate de a învăța. Cu cât mai mult ştii, cu atât mai puțin știi ce știi.

29. Cu cât vei consuma mai puțină energie pentru digerarea  hranei, cu atât vei avea mai multă energie pentru alte lucruri. Bea mai multă apă. Mănâncă mai multe legume. Și vei fi mai puțin obosit.

30. Ascultă cât mai des muzica preferată. Ea te va ajuta să-ţi ridici dispoziția aproape în orice situație.

31. Nici succesul, nici eșecurile tale nu te determină. Ești ceva invizibil pentru ceilalți. Cunoaște-te.

32. Timpul potrivit nu va veni niciodată. Și niciodată nu știi câţi ani vei avea atunci. Folosește-ți timpul la maxim acum.

33. Cea mai bună investiție pe care o poți face este – în alte persoane. Vorbește cu ei mai mult. Fii bun și curios. Oamenii doresc să simtă că sunt înțeleși – asta inspiră și dă putere.

Sursa