7 sfaturi “înţelepte” ale mamelor şi bunicilor, pe care ar fi mai bine să nu le urmezi.

Ne iubim mamele și bunicile și le apreciem sfaturile. Dar uneori ne spun unele lucruri de care nu ştii ce să faci: să râzi sau să plângi. Iată o listă cu sfaturi inutile, pe care ar fi mai bine să nu le urmezi.

Despre căsătorie

“Bunica obișnuia să-mi spună: “Aşa cum eşti, nimeni nu te va lua de soţie”. Apoi îmi enumera toată lista de defecte din cauza cărora riscam să nu mă căsătoresc: arunc lucrurile, nu vreau să învăț să gătesc, vorbesc şi râd prea tare, port blugi, îmi spun mereu şi oriunde părerea…etc.

Acum când sunt căsătorită, iar bunica vine la noi în ospeție şi vede cum soțul meu gătește lazana, face ochi mari şi se întreabă “Cum e posibil?”

Despre cadouri

“Bunica întotdeauna le spunea copiilor şi nepoților că soțul neapărat trebuie să-i dăruiască soției inele de aur. Cât mai scumpe şi cât mai mari. Când mergi la biserică şi ridici mâna să-ţi îndrepți basmaua, iar această “bogăție” strălucește pe mâna ta, toți imediat înțeleg că soțul te iubeşte şi te respectă.”

Despre cereri

“Mama iubea să repete proverbul:  “Soțul este capul, iar soția – gâtul, unde vrea, acolo se întoarce”. Pentru a se întoarce în direcția bună, mama ne sfătuia să așteptăm până când bărbatul va fi mai “vesel” după al treilea sau al patrulea pahar și doar atunci să vii să-i ceri ceva. Dacă cererea e despre bani mai bine să o expui “în public”. În faţa prietenilor şi rudelor bărbatul nu va dori să arate zgârcit, astfel îţi va da tot ce dorești.

Despre profesii

Majoritatea mamelor îşi doresc pentru fetele lor bărbați înstăriți. Mama mea avea cerințe mai exacte: ori avocat, ori medic. Chiar avea şi o vorbă de groază preferată “Vei învăța rău, te vei căsători cu un muzician şi veţi fi nevoiți să trăiți sub pod”.

Despre înălțimea bărbatului

Mama avea cerințe dure faţă de înălțimea bărbaților: candidații sub 180 cm nu erau luați în seamă. De fiecare dată când aveam un prieten nou, mă întreba ce înălțime are…Din cauza aceste reguli, până la treizeci de ani nici nu observam bărbații sub 180 cm. Iar ei sunt atât de mulți şi atât de minunați! E plăcut că în cele din urmă m-am luminat.

Despre “mâini de aur”

Mama e convinsă că bărbatul care nu poate face singur reparație în apartament, nu poate conecta o mașină de spălat sau pune un raft pentru cărți, nu este încă pregătit de căsătorie.

Cred că în zilele noastre este mai ușor să găsești un bărbat care câștigă suficient pentru a plăti oameni special instruiți, dar cum să o conving de asta pe mama?

Sursa