3 motive pentru care femeile Tac şi Suferă într-o relaţie

Zilele acestea am fost întrebat: De ce femeia tace şi suferă într-o relație? Ce o motivează să-şi ascundă opiniile? Răspunsul e foarte simplu: tace pentru că:

1. Se teme să înrăutățească situația

Ea se gândeşte: “Da, poate acum e rău, însă dacă voi deschide gura şi voi încerca să negociez ceva, va fi mai rău.” De aceea tăcerea pare a fi o strategie bună.

Însă din păcate oamenii confundă strategia cu tactica. A tăcea – este o tactică. Ea poate fi bună, însă doar ca o decizie temporară. La nivel strategic tăcerea este un impas. Pentru că atunci când în relație există o problemă, ea trebuie discutată. Relațiile sunt construite pe discuții și înțelegeri, nu pe tăcere și ascultare.

2. Se teme să nu ofenseze

Da, ţi-e teamă să nu ofensezi. La nivel tactic, este rezonabil să rămâi tăcută – dacă este ceva ce se întâmplă doar o singură dată. Dar dacă problema este permanentă, nu-ţi fie teamă să ofensezi. Trebuie să-ţi reamintești că în acest caz – tăcerea este dăunătoare.

3. Se teme să piardă relația

Ea crede că fără această relație îi va fi rău. Nu-ţi poate fi rău, fără ceva în care te simțeai rău. Însă dacă situația nu se schimbă, durează de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, de la o lună la alta – aici deja e timpul să te gândești la o conversație deschisă și serioasă. Da, despărțirea poate fi rezultatul unei astfel de conversații. Însă despărțirea nu este o tragedie.

Dacă eşti într-o relație care nu-ţi convine, ar fi înțelept să încerci să o schimbi, astfel încât să-ţi convină. În paralel, ar fi bine să verifici – nu eşti tu cea care face această relație incomodă. Dacă nu ești tu, iar partenerul nu vrea să îmbunătățească relația, atunci despărțirea este cea mai bună cale.

De ce? Deoarece suferința după despărțire este temporară. Te va durea si-ţi va trece, şi din nou vei începe sa te bucuri de viaţă. Însă tensiunea constantă şi suferința – te omoară. Încet şi sigur, din cauza stresului, mulți oameni îşi pierd sănătatea. De aceea, gândeşte-te la sănătatea ta. Despărțirea e mai bună decât moartea.

În unele cazuri tăcerea – e corectă şi benefică. Însă dacă situația care nu-ţi place durează mult, merită să vorbești despre ea. Dacă nu poţi vorbi – motivul este frica. Frica se tratează făcând planuri și amintindu-ţi că tăcerea problemelor încet (sau repede) ucide. Prin urmare, este mai bine să vorbești – astfel vei rămâne vie.

Sursa