De ce pentru multe cupluri tinere, viaţa zilnică pare atât de groaznică şi plictisitoare

Din copilărie, auzim ce viaţă strălucitoare și bogată ne așteaptă înainte. Vedem povești frumoase de iubire, unde nu există șosete aruncate prin colțul camerei sau chiuveta plină cu vase nespălate. Iar când ne confruntăm cu toate astea, cu groază înțelegem că trăim o viață zilnică teribilă și plictisitoare.

Fiecare fuge de această rutină, ca de foc. De îndată ce viaţa ordinară şi plictisitoare bate la uşă, majoritatea fac crize de nervi şi au dorința instinctivă să fugă.

Viaţa de zi cu zi este pe lista celor mai groaznice nenorociri a multor cupluri tinere. Femeile căsătorindu-se îşi jură că puterea mașinii de spălat vase şi altor ajutori casnici o vor proteja să nu ajungă una dintre acele casnice nefericite, obosite şi neîngrijite care poartă același trening şi papuci vechi.

Bărbații de obicei nu-şi fac griji pentru aceste “lucruri mărunte”, doar peste ceva timp intră un pic în alertă că aleasa e 24/7 nemachiată, cu părul nespălat şi nedepilată. Însă nu-şi fac griji. Ei înșiși mai rar au grijă de sine şi de familie.

Câte cupluri fericite nu s-au despărțit din cauza acestei “vieţi plictisitoare”. În realitate, nu e nimic de speriat în această viaţă simplă, ordinară. Există doar o problemă: nimeni nu e pregătit pentru ea.

Da, puțini dintre noi sunt pregăti’i cu adevărat pentru ceea ce aduce cu sine viaţa în comun. Şi atunci când se încep dificultățile neapărat apar frazele: “Ai promis că n-ai să faci niciodată!”, “Credeam că noi nu suntem așa!”, “De ce este atât de greu să ţii minte aceste obligațiuni simple!”

Majoritatea cred că garanția unei vieți fericite și pline, în care nu există loc pentru plictiseală – sunt tot felul de evenimente, întâlniri, invitații, petreceri și călătorii, care pur și simplu nu-ţi permit să fii trist. Cu toate acestea, chiar și acele cupluri care schimbă zbor după zbor și consumă toată energia pentru impresiile din călătorii, mai devreme sau mai târziu aterizează pe aeroportul “Plictiseală”. Pentru că evadarea din realitate, niciodată nu a fost soluția tuturor problemelor.

Ca viaţa de zi cu zi să nu fie atât de groaznică şi plictisitoare, trebuie să înveţi să obții plăcere din lucrurile simple. Să încerci să-ţi iubeşti viaţa pe care o ai, aşa cum este.

Viaţa de zi cu zi tuturor li se pare groaznică, pentru că trăim în lumea luciului şi a rețelelor sociale. Acum e atât de uşor să-l urmărești pe cineva, să pătrunzi în viaţa lui unde totul pare atât de strălucitor, intens şi extraordinar. E atât de uşor să compari un profil redactat, cu al tău, unul atât de simplu şi previzibil. E atât de uşor să vrei şi tu acele evenimente extraordinare, nu acestea plictisitoare, în acest apartament mic, cumpărat pe credit. E atât de ușor să te sperii – doar că nu e clar de ce. De viaţa groaznică de zi cu zi? Ea pare astfel, pentru că cineva a dus vestea în ţară, că viaţa simplă – e ceva rău. Deși în realitate ..e doar viaţă…treziţi-vă! Viața – este frumoasă în toate manifestările ei.

Sursa