Te rog, dăruiește-ți acea iubire pe care ai dat-o mereu oamenilor nepotriviți. Ai nevoie de ea…

Draga mea, el nu te merită. Dacă îți complică viața, dacă se pune pe primul loc, dacă te controlează și te manipulează, dacă te face să te simți inferioară, dacă te face să te îndoiești de sentimentele sale față de tine, dacă e inaccesibil emoțional, atunci nu e demn de tine.

El nu merită bunătatea și compasiunea ta. Nu merită lumina și frumusețea ta interioară. El nu merită răbdarea și toleranța.

El nu merită eforturile tale.

Știu că vrei să-l schimbi. Știu o parte din tine încă mai crede că o poţi face, pentru că ai ai văzut şi părțile sale bune. Știi că el poate fi un tip drăguț dacă vrea.

Dar nu-l poți salva, pentru că numai el o poate face. Nu-l poți schimba, pentru că nu poți schimba pe nimeni. Poate există o mică probabilitate că timpul, împrejurările şi eforturile tale se vor aranja astfel încât el se va schimba, dar oare merită cu adevărat?

Este dureros să vezi cum cauţi în tine, încercând să înțelegi cum poți fi ideală pentru el, cum poți să-i dai ceea ce nu-şi poate da singur. Este trist să vezi că-ţi analizezi neajunsurile, punându-l pe piedestal. E greu să vezi cum pui nevoile lui mai presus de ale tale, crezând că ale lui sunt mai importante.

Nu meriți pe cineva care te stoarce emoțional, psihic și fizic. Nu meriți pe cineva care nu apreciază tot ce îi poți da. Nu meriți să aștepți sau să te trădezi pentru cineva. Meriți mult mai mult. Îl meriți pe cel care-ţi va aduce fericire, bucurie, aventură.

Cel mai rău e că tu crezi că astfel de bărbați nu există. Te înșeli – există. Bărbatul tău te așteaptă, căutând, sperând că într-o va întâlni pe cineva ca tine. E dureros să vezi cum eşti de acord cu mai puțin, pentru că, nici măcar nu-ţi imaginezi că în viață și în dragoste poate fi ceva mai mult.

Nu poţi mereu să depui efort doar tu. Nu poţi oferi în relaţie doar tu. Trebuie să obţii ceva în schimb.

Înțelege ce meriți, pentru că el nu va înțelege niciodată. Poate va veni o zi când va conștientiza şi la el, însă la acea vreme tu deja vei fi fericită cu altul.

Te rog, dăruiește-ți acea iubire pe care ai dat-o mereu oamenilor nepotriviți. Ai nevoie de ea. Ești frumoasă în imperfecțiunea ta, dacă în fiecare zi depui efort să devii mai bună. Și în lume sunt mulți bărbați, care sunt gata să te iubească așa cum eşti.

Părăseşte-l imediat şi iubeşte-te mai mult. E ceea ce meriți!

Sursa