După 12 ani de căsătorie, soția mea a vrut să invit la cină o altă femeie…

După 12 ani de căsătorie, soția mea a vrut să invit la cină o altă femeie.

Mi-a spus: “Te iubesc, dar știu că şi altă femeie te iubește și ar vrea să-și petreacă timpul cu tine”.

Acea femeie era mama mea. Era văduvă de 19 ani. Dar din moment ce munca și cei trei copii îmi ocupau tot timpul şi forțele, o vizitam foarte rar. În acea seară am sunat-o şi am invitat-o la cină.

– Ce s-a întâmplat, eşti în regulă?  – m-a întrebat ea.

Mama mea este din acea categorie de femei care imediat se gândeşte la rău, dacă telefonul sună târziu.

– Credeam că vei fi bucuroasă să petreci timpul cu mine – i-am răspuns.

Se gândi o clipă, apoi îmi spuse:

– Da, vreau foarte mult.

Vineri, după serviciu m-am dus după ea. Eram puțin nervos. Când am oprit mașina lângă casă, ea deja mă aștepta. Părea şi ea puțin îngrijorată.

Stătea în ușa casei, cu o haină peste umeri. Îşi făcuse părul bucle și purta rochia pe care o cumpărase pentru a sărbători ultima aniversare a nunții.

– Le-am spus prietenilor că merg împreună cu fiul meu la restaurant, iar ei au rămas surprinși – a spus ea, urcând în mașină.

Am mers la restaurant. Nu era unul de lux, însă destul de drăguț și confortabil. Când ne-am așezat la masă, trebuia să-i citesc meniul pentru că ea are vederea slabă.

– Ştii, înainte, când erai mic, eu îţi citeam meniul – a spus ea.

– Deci, e timpul să-ţi răsplătesc serviciul – i-am răspuns eu, zâmbind.

În timpul cinei am avut o conversație plăcută. De fapt, nimic deosebit. Doar am împărtășit ultimele evenimente din viața noastră. Dar ne-am sustras atât de mult, încât am întârziat la film.

Când am adus-o acasă, ea mi-a spus:

– Voi merge încă o dată la restaurant. Doar că de data asta te invit eu.

Am fost de acord.

– Cum a trecut seara? – m-a întrebat soția când am ajuns acasă.

– Minunat. Mult mai bine decât mă așteptam.

Câteva zile mai târziu mama a murit. A făcut un atac de cord. S-a întâmplat brusc, nici nu am avut șansa să fac ceva pentru ea.

Și câteva zile mai târziu am primit un plic cu o chitanță din restaurantul în care luasem cina cu mama. La chitanță era anexat un bilet:

“Am plătit a doua cină în avans. Însă, nu sunt sigură că voi putea lua masa cu tine. Dar, totuși, am plătit pentru doi oameni. Pentru tine și pentru soția ta. Nu ştiu dacă îţi voi putea explica vreodată ce a însemnat pentru mine acea cină în doi.

Fiul meu, te iubesc”.

Sursa