Eşti pregătit să susţii examenul de părinte? Iată 9 răspunsuri simple la întrebările dificile ale copiilor!

Copilul tău încearcă să cunoască lumea şi la orice întrebare dificilă nu știi ce să-i răspunzi? Iată o selecție care te va ajuta în acest sens. Începem lecția?

1. De ce strălucește soarele?

Temperatura pe suprafața soarelui atinge 6000 ° C. La această temperatură, metalele și pietrele se transformă în gaz. Soarele este o minge de gaz, compusă din hidrogen (75%) și heliu (25%). În trecut oamenii de știință considerau că lumina soarelui este rezultatul arderii. Însă știința modernă ne spune că soarele emite lumină și căldură datorită proceselor asemănătoare cu reacțiile termonucleare într-o bombă atomică. Soarele generează energie prin transformarea hidrogenului în heliu.

2. De ce vine noaptea?

Îi puteți explica copilului că soarele în realitate nu se rotește, ci se rotește în jurul axei planetei. Pământul se întoarce către Soare cu o parte, apoi cu cealaltă. Pe acea parte unde s-a întors spre Soare – vine ziua, iar pe cealaltă parte – vine noaptea.

3. De ce cerul este albastru?

Lumina soarelui se dispersează în atmosferă. Culoarea albastră, din cele 7 ale curcubeului, se dispersează mai puternic decât alte nuanțe, prin urmare cerul în vreme senină are culoarea albastră.

4. De ce roata este rotundă

Toată lumea știe că pe roțile rotunde este mai comod de a te rostogoli pe drum. Ideea este că toate punctele roții se află la aceeași distanță față de axă. Când mergi pe un drum drept, axa rămâne la o înălțime constantă, astfel vehiculul nu se agită.

6. De ce oamenii nu au părul albastru și verde?

Părul are doi coloranți responsabili de culorile galben, roșu, maro și negru. De asemenea în structura părului există bule de aer. În funcție de amestecul de nuanțe și de numărul de bule, se formează o culoare individuală. Și culorile albastru și verde nu pot rezulta în procesul de amestecare a coloranților existenți în păr.

7. De ce cad stelele?

Stelele căzătoare sunt pietre mici care zboară din spațiu. Zburând spre Pământ, pietrele se ciocnesc cu stratul de aer al planetei, se încălzesc, provocând acea strălucire. Stelele care ard în atmosferă se numesc meteori, iar cele mai strălucitoare dintre ele sunt mingi de foc. Părțile meteorului care ajung pe suprafața pământului se numesc meteoriți.

8. De ce apa este transparentă?

Apa constă din hidrogen și oxigen, iar aceste gaze sunt invizibile. O schimbare a culorii apei în natură se datorează particulelor dizolvate în ea – alge, lut, frunze etc.

9. De ce avionul nu cade când zboară?

Copiii rămân surprinși când văd cum pana cade, iar avionul se învârte liniștit în aer. Într-adevăr, un Boeing 747 cântărește, de exemplu, 162 de tone și zboară deasupra solului. Acest secret are o explicație științifică: fluxul de aer cuprinde aripile de jos și de sus, ceea ce împinge avionul în sus. Iar viteza mare a avionului face aerul de sub el dens, astfel ținându-l pe cer.

Ei bine, acum sunteți gata să treceţi examenul de părinte!

Sursa