15 cugetări ale psihologului Alexander Sviyash care te vor provoca să vezi realitatea altfel

1. Cine a spus că omul trebuie neapărat să aibă familie? Este doar un mit și nimic mai mult. Un burlac fericit arată mult mai bine, decât un cuplu nefericit în care partenerii se torturează reciproc.

2. Dacă simți iubire pentru cineva, asta nu înseamnă că el îţi datorează ceva.

3. Simte-te azi, cel care ai vrea să devii mâine.

4. Fiecare om îşi inventează un set de neajunsuri, apoi, ani de zile se omoară din cauza lor. Ce să zic, e şi asta o ocupație.

5. Te poţi schimba doar pe tine, însă cine va fi de acord cu asta? Este mult mai uşor să-i judeci pe alţii şi să intri în lupta de a-i perfecționa pe ei.

6. Dacă încerci să înțelegi semnificația tuturor evenimentelor din viaţa ta, atunci riști să ajungi rapid în vizită la psihiatru.

7. Corpul nostru nu este un rezervor pentru deșeuri emoționale. El luptă cum poate cu ele, apoi cedează. Boala este o formă de protest a organismului pentru faptul că ai făcut din el o groapă de gunoi.

8. Viața nu poate fi nici dreaptă, nici nedreaptă, pentru că totul în ea are cauze și consecințe.

9. Spiritul nostru determină existența noastră. Sănătate în cap, nu în farmacie!

10. Orice situație care nu-ţi convine – nu este un motiv de îngrijorare, ci doar un motiv pentru a te gândi la cauzele evenimentelor.

11. A fi pe placul tuturor – este o sarcină aproape imposibil de realizat. Cel puțin, cât eşti viu.

12. Iubirea este o substanță, pe care dacă o ai, nu-ţi este teamă deloc să calci pe propriul egoism, dimpotrivă, e chiar plăcut.

13. Viața alege oamenii în cupluri, astfel încât fiecare dintre soți să distrugă valorile pentru care celălalt soţ le oferă o semnificație excesivă.

14. De obicei, uităm rapid de succesele noastre și ne concentrăm pe eșecuri. Acest lucru este greșit, trebuie să ne amintim întotdeauna realizările – doar ele ne dau forțe pentru a cuceri noi culmi.

15. Întotdeauna vei primi ceea ce judeci, cu ce te lupți. Şi asta va dura până când nu-ţi vei schimba atitudinea faţă de persoanele sau circumstanțele care nu-ţi plac. Permite-le să fie aşa cum sunt în realitate, nu aşa cum ai vrea tu să le vezi. Adică, tu trebuie să te schimbi, nu alții.

Autor: Alexander Sviyash