Un indiciu simplu şi femeia înțelege că ești un bărbat zgârcit…

Alături de mine, într-o cafenea stă un bărbat – îmbrăcat scump, respectabil. Alături de el o domnișoară, iar alături de ea un buchet frumos de flori. Aveau o întâlnire şi în următoarele 30 de minute totul părea să decurgă bine între ei – ea îi zâmbea visătoare, el îi privea decolteul… Totul, până în momentul în care le-au adus contul…Nu, nu el nu i-a propus să achite jumătate, dacă v-aţi gândit la asta.

– În cont este o greșeală!- îi spune bărbatul cu voce tare chelnerului.

–  Scuzați-mă, este ceva greșit? – reacționează imediat chelnerul.

– Mi-aţi inclus în cont cimbrișorul! Iar el nu era în ceai. Dacă ar fi fost, crenguțele ar fi plutit, însă ele nu-s.

– Verific imediat la barman – spuse chelnerul.
– Nu ai ce verifica? Nu sunt crenguțe, nu are gust de cimbru! Nu voi plăti pentru asta, bine?
– În regulă, voi șterge din cont.

Bărbatul e mulțumit. Zâmbește cu toţi 32 de dinţi. Își îndreaptă umerii. Este un mascul-alfa, a pus în genunchi întreaga lume, în special pe chelner. Este un om serios! A economisit 2 lei pentru cimbru. Şi-a apărat adevărul. Uită-te la mine, femeie, cât sunt de cool!

Femeia îşi ducea privirea insistent în altă parte. Îşi trase decolteul mai sus. Privirea ei s-a stins. Îşi privește geanta, unghiile, se încruntă și voia să dispară. Lângă masa vecină cineva chicotește. De pe fața bărbatului mulțumit, treptat dispare zâmbetul. Are o față confuză, și-a dat seama că a dat-o în bară, dar unde, unde?

Probabil bărbații vor spune: “El are dreptate!”. Vă răspund:

Atunci când nu achitați pentru ceva ieftin şi scoateți din buzunar cupoane șifonate pentru a cere o reducere, când uitați să lăsați un bacșiș, când adunați sumele în minte, pentru a înțelege exact dacă nu v-au mințit, când vă gândiți: “Poate s-o rog să achite jumătate, a comandat o prăjitură scumpă” – exact în aceste momente, noi femeile, ne imaginăm una şi aceeași imagine.

Cum bărbatul va economisi apoi pe lenjeria noastră şi va cere un raport cu cecuri pentru fiecare cumpărătură. Cum tu, atât de tânăr, dar atât de zgârcit vei spune:”De ce ai cumpărat uleiul în acest magazin, la piață e mai ieftin cu 10 lei!” Cum copiii vor purta haine rămase de la frații mai mari, iar în magazinul de jucării îi vei spune vânzătorului în faţă: “Ai înnebunit, atâția bani pentru un căluț!”

Toate acestea se întâmplă în capul nostru în câteva secunde. Noi deja știm – cu acest bărbat, nici dragoste nu va fi.

Sursa