Cum se distrează femeile după divorț…

Femeile după divorț sunt minunate. Lăsând modestia la o parte – îşi îmbracă fusta mini demult uitată şi merg să se distreze.

De exemplu, Alina. L-a întâlnit pe soțul ei încă în școală, apoi 20 de ani de căsnicie stabilă, fără trădări sau scandaluri, dar într-o dimineață el s-a trezit, a luat micul dejun obișnuit gătit de ea şi i-a zis calm – “Am luat o decizie, plec, vreau să divorțăm.”

Desigur a fost o lovitură grea, după care s-a recuperat timp de aproximativ un an, tot alergând pe la psihologi. Însă, într-o noapte m-a trezit cu un apel, doar pentru a-mi spune: “Am realizat că totul e spre bine.”

La început a avut o aventură cu un artist căsătorit. Noaptea, erau împreună, iar ziua, la deschiderea unei noi expoziții se saluta prietenos cu soția lui. Când s-a plictisit să fie muza artistului, a început să se întâlnească cu un instalator, pe care l-a chemat să repare ceva în apartamentul rămas din fosta căsătorie. Nu știu ce s-a întâmplat între ei, însă era atât de satisfăcută, că peste o săptămână el deja se mutase la ea, cu tot cu valize. Nu avea iluzii cu privire la relație: “Când se va plictisi, se va întoarce înapoi.”

Astfel de povești sunt multe. Desigur, poate fi şi altfel.

O căsătorie sau o relație lungă, neapărat îţi schimbă modul obișnuit de viaţă. Treptat pierzi abilitățile de flirt, iar sexualitatea dispare odată cu “a face temele, a-i călca cămășile, a pregăti cina”.

Când rămâi singură nu ştii unde să mergi, ce să faci...Însă această stare este trecătoare, după care vine o perioadă înfloritoare, în care multe femei sunt recunoscătoare că soțul le-a abandonat.

Nu știu de ce în societatea noastră, tuturor femeilor li se întipărește doar un singur drum: universitate, căsătorie, copii, muncă, apoi nepoți. Și dacă se întâmplă ceva, atunci gata, ești o ratată, viața ta e terminată, ia-ţi patruzeci de pisici, două sute de șervețele sau mai bine – spânzură-te. Și niciun fel de relații noi. În special cu bărbați mai tineri.

– Cristina, se pare că în jurul nostru sunt atât de mulți bărbați! De ce să ne oprim doar la unul? – zâmbește Alina, şi-i face cu ochiul necunoscutului de lângă ea.

Da, probabil nu există femei mai aprinse, decât cele divorțate ieri.

Sursa