Sâmbătă împlinesc 40 de ani. Toți mă mint, numai pașaportul este sincer cu mine…

Peste câteva zile împlinesc patruzeci de ani. Cum s-a întâmplat – nu ştiu. Mama mă minte mereu – îmi spune că sunt iepurașul ei mic. Soțul deasemenea, mă minte – îmi spune că nu-mi dă mai mult de treizeci. Chiar şi oglinda mă minte, pentru că imaginea pe care o văd acolo, an de an îmi place tot mai mult. Bineînțeles. În sfârșit s-a terminat cu schimbarea culorii părului, mi-am găsit culoarea preferată. În sfârșit am găsit cel mai bun cosmetician din lume și în sfârșit, am învățat să mă machiez în 10 minute. Deci, frumusețea mea este acolo, în oglinda care mă minte. Cel mai rău e în cap. El, în general, pare să aibă 20. Și numai pașaportul este sincer. Sâmbătă, fac patruzeci de ani.

Desigur, înțeleg că sâmbătă nu se va întâmpla nimic groaznic. Nu vor apărea brusc riduri şi nici dinții nu-mi vor cădea. Doar că este o graniță. În cap îmi vin gânduri legate de menopauză, bătrânețe, nepoți, o rață și un sicriu cu buline galbene. Mamă, într-adevăr sâmbătă se începe al cincilea deceniu?! Cum este posibil acest lucru?

De la 30 la 40 de ani – este cel mai bun moment pentru o femeie. Ai minte și încă mai există frumusețe. Cele mai bune lucruri, mi s-au întâmplat în acest deceniu. Cei mai buni bărbați, cele mai bune călătorii, cele mai bune aventuri, copii, succes la muncă, înțelegerea sensului vieții, în general, totul. N-aș fi schimbat niciodată acești zece ani, pentru cei de până la 30.

Cât aş vrea să cred, că acolo, după 40, totul va fi mai bine decât până la ei. De fapt, de ce nu ar fi? Am înțeles care este lucrul principal în această viaţă – pentru a fi fericită, trebuie să iubești ceea ce ai. De fapt, am şi anumite succese. În sfârșit nu mai am nevoie ca toată strada să-şi întoarcă după mine capul. Mi-e deajuns unul. Important să mă simt bine cu el. Îmbătrânesc? Sau în sfârșit devin mai înțeleaptă? Nu ştiu…

Poate, în general, tot farmecul vieţii este că după 40 nu-ţi mai doreşti ceea ce-ţi doreai la 20? E prostesc să dansezi în club până dimineața, când poţi să dormi în propriul hamac sub propriul copac, pe terenul propriu… Şi într-o companie bună…Cu un pahar de vin bun.. De ce aş avea nevoie de această gloată, care sare în sus, de muzica extrem de gălăgioasă, din cauza căreia nu-l poți auzi pe cel de lângă tine?

Doamne, să fie aşa întotdeauna. Să nu ai nevoie niciodată de un corp tânăr pentru bani, să nu le invidiezi pe cele tinere, să nu-ţi dorești să îmbraci o fustă mini la 50.

Dacă vei avea armonie în cap, poți trăi minunat şi la 60 şi la 90 de ani. Să ştii că aşa va fi, că întotdeauna îţi va ajunge, atunci poţi trăi veșnic, fără să-ţi fie frică de ceva…

Sursa