Greșeala tipică pe care o fac multe femei …Nu o repeta şi tu!

Există o greșeală tipică de imagine pe care o fac unele femei adulte. Este greu de observat, nu numai de ele, ci și de cei din exterior. Adică, toată lumea poate vedea că ceva nu este corect, dar asta e, nu este clar și primul lucru care îţi vine în minte este altceva. Această greșeală este…

Această greșeală – este dezgolirea celor mai frumoase părți ale corpului.

Sunt femei foarte frumoase la 40 și chiar 50 de ani, silueta lor poate fi invidiată de majoritatea fetelor tinere, au picioare frumoase, totul este minunat, vârsta practic nu le-a atins corpul. Însă, după cum ştiţi, corpul îmbătrânește mai târziu decât fața, iar la femeile care duc un mod corect de viață, corpul arată bine chiar şi la 50 de ani.

Pe chip însă, vârsta este vizibilă. La multe femei, deja la 30 de ani este vizibilă, cu atât mai mult la 40 sau la 50 de ani. Şi oricât de mult nu ar încerca să mascheze semnele cu cosmetice și chirurgie plastică, în fotografii ea poate arăta ca o fată tânără, însă în viață, la lumina zilei, nu. Și acest fapt, pentru multe femei pare atât de ofensator, încât caută să-l compenseze cu ceva.

Și îl compensează, așa cum cred ele, demonstrând încă părțile frumoase ale corpului. Fața deja nu mai arată atât de bine, însă picioarele…. Nu te uita acolo, uite aici!

Iată aceasta este cea mai frecventă greșeală de imagine.

Femeia care nu arată deloc ca o fată tânără (şi asta cu cele mai bune gene, la 40 de ani deja există semne vizibile) nu trebuie să se îmbrace ca o adolescentă. Indiferent cât de frumoase îi sunt picioarele, aceasta va însemna o demonstrație agresivă și chiar obsesivă a sexualității sale. La adolescente și fetele tinere – nu, nu înseamnă, dar la femeia adultă – da. Întotdeauna, și cu cât mai devreme veți accepta acest gând, cu atât mai bine va arăta imaginea voastră.

Feminitatea nu începe la 40 de ani.  Ar fi ciudat să devii brusc mai feminină când vârsta fertilă se termină. La 40 într-adevăr există o altă sexualitate, extrem de atractivă, extrem de solicitată, însă ea nu este legată cu explozia de “feminitate” şi cu atât mai mult, nu este legată cu dezgolirea activă a corpului.

Cu cât mai în vârstă arată chipul, cu atât mai prost arată dezgolirea nepotrivită a corpului.  Şi cu cât este mai puternic contrastul dintre față și corp, cu atât mai des femeile se dezgolesc. Ele se simt cumva jignite că nimeni nu vede părțile lor “puternice”. Arată-i această frumusețe soțului sau iubitului. Lasă oamenii să vadă asta la piscină sau pe plajă, însă nu merge pe stradă în rochițe sexy, pentru a demonstra că uite, eu încă arăt bine. De ce ai avea nevoie să dovedești asta trecătorilor? De ce ai nevoie de acceptarea lor? De foame?

Dacă tot ce ai mai bun la 40 de ani sunt picioarele, atunci totul e foarte rău.  La această vârstă deja trebuie să fii puternică, experimentată, să ai dezvoltat simțul frumosului şi respectului de sine. Acestea sunt avantajele tale faţă de fetele tinere. Şi asta ar trebuie să se reflecte în imaginea ta.

Sursa