Nu-ţi fie teamă de schimbări în viaţă! Schimbările întotdeauna aduc prospețime.

Adesea ne temem de schimbări, agățându-ne de lucrurile vechi și depășite, ca de un colac de salvare.

Ne agățăm de gândurile vechi care se învârt în capul nostru, de relațiile obișnuite. Iar şi iar, creăm situații similare, apoi le depășim cu eroism şi ne plângem că ne-am săturat de toate, dar din nou ne implicăm cu o perseverență de invidiat.

Umplem dulapurile cu lucruri asemănătoare, care de mult nu mai corespund spiritului vremii, iar sufletul – cu teamă si resentimente. Și trăim cu această încărcătură ani și decenii. Frica de ceva nou, ne sperie ca un val gigant. Se pare că te va acoperi şi te va trage în abisul mării.

Schimbările ne sperie, iar în mediul obișnuit totul pare clar. Să te ţii de lucrurile vechi pentru fiecare este ceva normal. Suntem prea mult în trecut -energia, sentimentele şi emoțiile noastre. De aceea, este atât de dificil de eliberat şi de-început totul de la zero.

Însă nu putem accepta ceva nou în viaţă, fără a scăpa de cele vechi. Şi dacă vrem să mergem în pas cu timpul, să ne dezvoltăm, să ne cunoaștem prin ceva nou, să descoperim acele fațete de care nici nu bănuiam, atunci schimbările sunt inevitabile.

Schimbările întotdeauna aduc prospețime. Și nu te grăbi imediat în abisul valurilor, din disperare sau demonstrându-ţi eroismul. E suficient să accepți acest adevăr – că schimbările sunt inevitabile. Ele sunt importante și necesare, astfel încât viața să nu se transforme într-o mlaștină! Și apoi începi să faci ceva diferit, într-un mod nou!

Ceea ce pentru omidă pare a fi moarte, pictorul o numește FLUTURE. Iar valul uriaş care a ajuns la picioarele tale – îl numește plin de frumusețe, prospețime și energie!

Nu-ţi fie teamă de schimbări în viaţă!

Sursa