21 de citate care îţi schimbă modul de gândire și te ajută să trăiești în continuare, chiar și în cele mai dificile timpuri.

Aceste citate sunt chintesența întregii experiențe acumulate de omenire – îţi schimbă modul de gândire și te ajută să trăiești în continuare, chiar și în cele mai dificile timpuri.

1. Oamenii care te-au rănit, au fost la fel de speriați, ca şi tine acum.

2. Ne formăm convingerile în copilărie, şi apoi trecem prin viaţă, recreând situații, care sunt compatibile cu convingerile noastre.

3. Trecutul a plecat pentru totdeauna. Este un fapt şi nu poate fi schimbat. Cu toate astea, putem schimba gândurile noastre despre trecut. Este o nebunie să ne pedepsim în prezent, doar pentru că cineva ne-a jignit cu mult timp în urmă.

4. Trebuie să facem o alegere: să eliberăm și să-i iertăm pe toți fără excepție, în special pe noi înșine. Chiar dacă nu știm cum să iertăm, trebuie să ne dorim foarte mult acest lucru.

5. Atunci când omul se îmbolnăvește, trebuie să caute în inima sa pe cine să-l ierte.

6. Ceea ce gândim despre noi înșine – devine realitate. Fiecare gând ne creează viitorul.

7. Acceptarea de sine – este cheia schimbărilor pozitive din viața noastră.

8. Să te iubești – înseamnă să sărbătorești însăși existenţa personalităţii tale şi să fii recunoscător lui Dumnezeu pentru darul vieţii.

9. Tot ceea ce oferi, obții înapoi.

10. Pentru a-l schimba pe celălalt, trebuie mai întâi să te schimbi tu. Trebuie să schimbi cursul gândurilor tale.

11. Cu cât mai mult te ţii de o anumită convingere, cu atât mai repede trebuie să o eliberezi. Ideile obsesive sunt periculoase.

12. Dacă în viață ceva este ușor pentru tine, atunci aceasta nu este o lecție, este ceea ce știi deja.

13. Corpul nostru tot timpul vorbește cu noi. De vom găsi timp să-l ascultăm! Fiecare celulă a corpului reacționează la fiecare gând și cuvânt.

14. Atunci când ne iubim, încurajăm acțiunile noastre şi rămânem noi înşine, viaţa noastră devine atât de minunată, încât nu se poate de redat în cuvinte.

15. Alungă gândurile care te fac nefericit, fă lucrurile care-ţi plac, întâlnește-te cu oamenii cu care te simți bine.

16. Pentru a deveni proprietarul lucrurilor minunate, trebuie mai întâi să crezi că acestea sunt posibile.

17. Toată lumea, inclusiv eu, port întreaga responsabilitate pentru toate evenimentele din viaţă, şi cele mai bune şi cele mai rele. Fiecare gând al nostru ne hotărăște viitorul.

18. Dragostea vine atunci când nu o așteptăm deloc. Căutarea insistentă a iubirii, nu duce niciodată la alegerea unui partener potrivit, ci doar naște tristețe. Dragostea nu există în afară, este întotdeauna în noi. Iubește și vei fi iubit.

19. Cel mai bun lucru pe care îl putem oferi copiilor noștri, este să-i învățam să se iubească.

20. Vina este un sentiment inutil. Nu ajută niciodată pe nimeni și nu poate schimba situația. Deci, eliberează-te din închisoare.

21. Fiecare dintre noi a trecut prin pierderi, trădări, insulte. Semnul maturității și înțelepciunii spirituale este abilitatea de a uita neplăcerile și de a ierta vinovații. Ce a fost, a fost – asta a rămas în trecut. Uitând lucrurile neplăcute, distrugem lanțurile care ne leagă de trecut. Până când nu vom învăța să iertăm, trecutul nu ne va lăsa să plecăm și niciodată nu vom fi sănătoși, fericiți și prosperi.

Autor: Louise Hay “Vindecă-ţi viaţa”

Sursa